Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 3

Особливості дерев'яних дверей для будинку або квартири

Дерев'яні двері є одними з найдавніших видів міжкімнатних і зовнішніх дверей. Чому дерев’яні двері вигідні сучасним домовласникам? Дерев’яні двері не просто функціональні, вони можуть демонструвати артистизм і майстерність для тих, хто хоче підкреслити стиль дизайну свого будинку. 

Для того, щоб досягти найкращого результату, можна обрати один із запропонованих варіантів на https://dveri-mir.kiev.ua/, а можна зробити двері на замовлення.

Такі види також краще підходять для будинків у різних кліматичних умовах. Вони краще пристосовуються до клімату, ніж синтетичні. Дерев’яна панель у фіксованому каркасі може розширюватися та стискатися під впливом температурних коливань. Це означає, що вся вхідна система буде виконувати роль природного утеплювача.

Види та призначення

YfCfzISoMQaxWXpxG-oskpW-XEk3_nkirk8hZKvPoJnX8KHvC_voCFcg9j-oH7Vg8yj1NKUrfpy3G85fimqnMhfl55pkyMCm_lKYE4AQSGv-zAWzZ30kH4SOyHcIwl2K9VoNN7H9vk2mWqL0b15VXPU

Існує дві великі категорії дерев'яних дверей:

  • міжкімнатні використовуються в інтер’єрі будинку, щоб розділити простір і покращити дизайн будинку. Вони можуть бути одного з трьох типів - з масиву дерева, з суцільним сердечником та з порожнистим сердечником;
  • зовнішні версії використовуються для захисту будинку від негоди та від зловмисників. Звичайно, з такою функцією впораються й сталеві двері, проте саме дерев’яні також покращують стиль і дизайн будинку. Їх найчастіше виготовляють з масиву або композитної деревини.

Які саме моделі обрати - залежить від особливостей приміщення та власних уподобань.

Двері з масиву дерева

K3vwZVxxOWADML5kPn4_eOyGUJc2Z-05OnrXNNczeUrynk1uTVd9M1jebiDu5o_x_xaqRAjfwjUl03d7FtyT22Ol8EZdPLp6dOKV_uNtxstUGJAUDzHSmaGd6I-Y2zvXU4QEoR1F0cd-mnA2tXmaMGU

Масивні та важкі, вони між тим вже багато років є лідерами популярності. Полотна у такому форматі виконані повністю з натурального дерева. Декоративне оформлення деяких версій містить скло або метал. Дерев’яні двері з таким оздобленням все ще можна вважати масивними, якщо вони виготовлені з цілої деревини, окрім оздоблення та фурнітури.

Особливості такого формату - кожне полотно виготовлено за спеціальною технологією з окремих частин масиву дерева, з’єднаних між собою в різних стилях. Одним із найпоширеніших типів є фільончастий, він полягає у виготовленні з монтажних панелей рам з горизонтальних балок і вертикальних рейок. Ще одна з поширених версій - жалюзійний формат. Виробники створюють жалюзі з невеликими вертикальними планками, встановленими в горизонтальні стійки.

Які варіанти обрати?

Двері з масиву використовуються як міжкімнатні, так і зовнішні. У багатьох домовласників вхідна група - з декоративним склом або металом. Міжкімнатні варіанти зустрічаються рідше, тому що вони дорожчі за інші види.

8CaWWFg358sw7aDDeKj-rJTh2VuRAh-SyN8KUNbJaKiLomnZv5QINUu29OtYX0ztpif9mqWGtTmn5br9BLT3pKOyWjXiTBz7fPIA6yZkjTyVcqrC0VCmIcF2XkbCW2N_S0ZI7x6K2Bx-nOIXIaSYsZE

Виробники створюють масивні двері з різних порід дерева. До них відносяться сосна, вільха, білий дуб, червоний дуб, тик, бамбук, ясен, тополя, горіх, клен. Одними з найпопулярніших порід дерева є тополя, сосна та вільха. Вони недорогі та створюють чудовий звуковий бар'єр. Волоський горіх – один з найдорожчих сортів. Він має чудовий темно-коричневий колір із щільною зернистістю та текстурою.

Масивні дерев’яні двері своєю текстурою та стилем підкреслюють різноманітність дизайну будинку. Суцільні - доповнюють сільський та фермерський стиль. Міжкімнатні білі двері або зелені пофарбовані версії мають широке застосування серед таких різнорідних стилів, від сучасного до класичного.

Наші інтереси: 

Корисні поради.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи