Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ось чому Путіну слід побоюватися покоління 2000-х: вони ігнорують підконтрольні державі ЗМІ

Категорія:

Спецтема:

Степан Вибоч - 22-річний студент-еколог, що запустив власний канал в YouTube, щоб обговорювати свої погляди на великі проблеми Росії. Деякі з його відеороликів носять політичний характер. Інші присвячені подіям в Раменському, рідному місті студента, пише Los Angeles Times.

"Здібний, технічно підкований і політично активний, що знаходиться поза московських ліберальних кіл, Вибоч - саме той тип росіянина покоління 2000-х, який застав Кремль зненацька", - зазначає автор статті Себра Ейрс.

"Степан Вибоч подав заявку в міську адміністрацію Раменського на проведення антикорупційної акції – протесту в понеділок - однієї з 220 демонстрацій, запланованих по всій Росії у відповідь на заклик лідера опозиції Олексія Навального масово вийти на вулиці", - йдеться в статті.

Навальний, який, за його словами, сподівається стати суперником президента Володимира Путіна на президентських виборах у 2018 році, закликав своїх послідовників вийти на вулиці і перевершити чисельністю учасників акції 26 березня, пише видання.

"Багато хто з учасників акції 26 березня, як і Вибоч, - молоді люди від 18 до 22 років, нова демографічна група активістів, яка викликала потрясіння в Кремлі", - відзначає автор.

За словами російського журналіста Серафима Оріханова, чисельність молодих учасників показала Кремлю, що контрольована ним пропаганда на державному телебаченні і в ЗМІ пройшла повз нового покоління росіян, які вважають YouTube і соціальні мережі головним джерелом новин та розваг.

Частково успіх каналу Навального в YouTube - "Навальний LIVE" - забезпечується його головним героєм. 41-річний Навальний - не просто телекоментатор або політик старої школи. Він не читає настанов, а говорить відкрито, що близько молодому поколінню, каже Оріханов.

"Новини в традиційному розумінні - застаріле поняття для цього покоління, - вважає Оріханов. - YouTube став тим, чим було телебачення для старших поколінь".

"Кремль відреагував на це незграбними спробами знизити активність молоді як на вулицях, так і в інтернеті", - пише Ейрс.

Зокрема, в Держдумі був внесений законопроект про обмеження використання соцмереж для користувачів молодше 14 років і віртуальних корпоративних мереж, що дозволяють обходити блокування певних сайтів.

Подібні методи залякування, за словами Вибоча, тільки служать для нього додатковим стимулом до діяльності.

"Сенс протесту в тому, щоб вимагати відповідей від уряду на питання про корупцію, - каже Вибоч. - Але насправді моя мета - навчити людей виходити на вулиці і кричати".

Нова генерація народилася після розпаду Радянського Союзу та піднялася в новому світі, де панували соціальні мережі та новинні відеокліпи. На відміну від покоління їхніх батьків, ці люди рідко отримують свої новини з традиційних основних ЗМІ в Росії.

В результаті, молоді росіяни навчилися обходити жорсткий контроль Кремля над засобами масової інформації, щоб знайти новини і розваги через соціальні мережі і канали, такі як Телеграм, WhatsApp, Instagram, YouTube і Facebook.

"До тих пір, поки у нас є засоби для того, щоб взаємодіяти через різні засоби масової інформації, ми повинні їх використовувати", сказав Степан Вибоч. "Тепер важко зрозуміти, що нас чекає у  майбутньому, тому ми повинні жити тут і зараз".

Наші інтереси: 

Нову хвилю не зупинити. Молоде покоління руйнує стереотипи і прагне свободи. Навіть у Росії.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Українські спецслужби повинні допомагати таким молодим росіянам...

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Українські спецслужби повинні допомагати таким молодим росіянам...

Вірю в те, що розумію.