Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Олімпіада і політика. Чи будуть спортсмени з РФ та РБ брати участь у змаганнях 2024?

Категорія:

Світ:

Днями Міжнародний Олімпійський Комітет заявив, збирається допустити спортсменів з Росії та Білорусі до змагань на Олімпійських Іграх 2024 у Франції. Це викликало різко негативну реакцію в Україні та деяких інших країнах.

МОК заявив, що російські та білоруські спортсмени можуть бути присутніми на Олімпійських іграх 2024 року та зимових Олімпійських іграх 2026 року в Мілані на будь-якій спортивній події чи зустрічі – тільки під нейтральним прапором і без будь-яких «гімнів, кольорів чи будь-яких інших символів цих країн».

При тому МОК намагається представити ситуацію, як прагнення миру, дотримання «олімпійських цінностей», апелювати до Давньої Греції, де під час Олімпійських Ігор встановлювалося «олімпійське перемир’я». Але як можна застосовувати такі принципи до країни, яка саме не дотримується олімпійських принципів?

А взагалі, спорт і політика тісно переплетені. І в історії Олімпійських Ігор новітньої історії вже були й заборони на участь команд з деяких держав, і бойкоти. Отже, «можна повторити». Краще просто не допустити спортсменів та вболівальників із країни, яка сама не дотримується олімпійських принципів, ніж спровокувати масовий бойкот та занепад олімпійського руху.

Докладніше див. відео:

 

Наші інтереси: 

Спорт і політика тісно пов’язані. І намагання МОК грати у гру «і вашим, і нашим» може призвести до масового бойкоту і падіння привабливості олімпійського руху.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи