Зображення користувача Арсен Дубовик.
Арсен Дубовик
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Оксана Забужко: "Головний результат цих виборів - перемога Терешенка в Глухові"

ЗАПАНУЄМ І МИ, БРАТТЯ, У СВОЇЙ СТОРОНЦІ... 
Я обіцяла написати, чому вважаю головним результатом цих виборів перемогу Терешенка в Глухові, але пан Мішель усе якнайкраще розповів сам, послухайте уважно. Чесно - вражена, до сліз: не думала, що він НАСТІЛЬКИ все розуміє. 

screenshot_1.jpg

Мішель Терещенко: «Треба довести, що зміни на краще можливі»
Мішель Терещенко: «Треба довести, що зміни на краще можливі»

Включно з тим, що заатакована ним мафія всіх тих "потомственних чекістів" (с) може його просто вбити, "застрєліть". 

 

 

Мішель Терещенко: «Треба довести, що зміни на краще можливі»:
Виборний міський голова Глухова й нащадок роду українських підприємців та меценатів Мішель Терещенко, пояснив Радіо Свобода з яких причин пішов на вибори. Терещенко каже, що не зміг допустити, щоб люди зневірилися, щоб смерті Героїв на Майдані та на Сході були марними, і хоче довести на прикладі Глухова, що змінити на краще життя громади – можливо.

Але тут уже по-козацькому - "здобути або вдома не бути", "пан або пропав". Взагалі, ціле це відео - то жива ілюстрація до "Notre Dame d`Ukraine" - до розділу про цінності традиційних еліт і те почуття ДЕМОКРАТИЧНОГО ПРЕДСТАВНИЦТВА, що його 1905 р. озвучила була Леся Українка:

Глянь, всі ми - закуті в залізо борці,
Або посивілі в науках ченці,
Ми світочі свого народу.
За нами спокійно жили орачі,
Бо ми боронили і вдень і вночі
Плоху гречкосійську породу.

("Граф фон Ейнзідель")

Саме з цього почуття почалась європейська демократія - без нього вона в принципі неможлива, бо неможливий ефективний політичний клас. І саме з цим почуттям найлютіше воювали чекісти, винищуючи його носіїв до третього коліна, щоб і на насіння не зосталось. В результаті на сьогодні ми всі, так чи інакше, "викорінені" - вивласнені, "бездомні": позбавлені тої сили (уу, якої потужної!), котру дає ВОЛОДІННЯ СВОЄЮ СПАДЩИНОЮ.

І наші журналісти, бідолашні совки з "запорєбріком" у головах, покірно пишуть у заголовках: "Мером Глухова став уродженець Франції" )). Тоді як УКРАЇНСЬКІ журналісти мали б написати: "ЧЕРЕЗ 150 РОКІВ МЕРОМ ГЛУХОВА ЗНОВУ СТАВ ТЕРЕЩЕНКО". І це був би хай маленький, але крок "до Європи": до європейської ментальности.

ЧЕРЕЗ 150 РОКІВ МЕРОМ ГЛУХОВА ЗНОВУ СТАВ ТЕРЕЩЕНКО

NB: У нас люблять посилатись на Гавела (мовляв, "Україні потрібен свій Гавел"), - але якось не згадують, що найбільш фундаментальною його реформою (і в країнах Балтії теж така була!) стала РЕСТИТУЦІЯ - повернення країни її колишнім господарям. Коли будете в Празі, зверніть увагу - ХТО за останні 25 років відбудовував місто, відкриваючи в ньому нові музеї, галереї, театри і т.д. (просто читайте таблички при вході!). І спробуйте уявити на хвилинку, щО б ви робили, якби вам (раптом!) повернули у власність - зацілілий дім прадіда, або землю розкуркуленого діда... Фантастика? Ну так ось тому ми й "не Європа" - не пани "у своїй сторонці", а, як каже один мій знайомий, "найоманиє работнікі": що навіть під'їзд у нашому будинку - уже "не наш".((

А Глухів - він Терещенків, "себе-город": пан Мішель у нього повернувся "в обхід Системи", але законним шляхом (через вибори). І він його таки відродить, перетворить колишню гетьманську столицю не на іграшкову "вітрину", а на справжній "східний форпост" України. Якщо тільки - Господи, вбережи! - не накладе в цій війні головою.

Тому що це війна, так, - і не менш важлива, ніж в АТО. Як океан у краплі води, змодельована в форматі одного міста наша головна, столітня війна: європейської України - із східним Чекістаном (в тому числі і в собі!). За свободу. За незалежність. За право бути собою.

Поможи, Боже, цьому чоловікові!

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Збулось пророцтво про лелек, котрі повернуться.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Коментарі

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Збулось пророцтво про лелек, котрі повернуться.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Дякую, Арсене, за слушне посилання!

А коли "лелека" ще й заговорить українською... то буде справжнє повернення!!!

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Тимур Де-Бальзак.
0
Ще не підтримано

Пригадую матеріали на цю тему ще з періоду паперового "Переходу IV" і трохи пізнішого. От тільки рубіжного року не пригадаю: чи справді 2015, чи ні?.. Варто було би про те шановного Ігоря Каганця спитати, бо у нього всі архіви мають бути...
Але якби розпочалось масове повернення колишніх емігрантів та їхніх нащадків до України - це було б саме те, що треба!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

А де Микола Терещенко сьогодні?
Що вдалося зробити йому завдяки місцевому самоврядуванню?

Тут частина відповіді :

https://uk.m.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1%89%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE_%D0%9C%D1%96%D1%88%D0%B5%D0%BB%D1%8C_(%D0%BC%D0%B5%D1%80_%D0%93%D0%BB%D1%83%D1%85%D0%BE%D0%B2%D0%B0)

Але без пояснень, чому пішов у депутати замість продовжувати успішну працю у Глухові...

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !