Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Нюанси проведення горизонтально направленого буріння в Україні

Підземні комунікації – невід’ємна основа будь-якого міста. Це і система трубопроводів водопостачання та водовідведення, теплопостачання, мережа кабелів енергопостачання та зв’язку, які монтуються разом з будівництвом міста або району з нуля.

Підземні комунікації – невід’ємна основа будь-якого міста. Це і система трубопроводів водопостачання та водовідведення, теплопостачання, мережа кабелів енергопостачання та зв’язку, які монтуються разом з будівництвом міста або району з нуля. Але при вже забудованій території, створення підземних комунікацій при стандартному способі робіт (копання траншей екскаватором) завдає значних незручностей – від переміщення людей та техніки до перетворення навколишнього середовища в епіцентр, хоч і тимчасового, лиха. Єдиний вихід із даної ситуації – горизонтально направлене буріння, яке є сучасним і єдиним безтраншейним методом для прокладання систем підземних комунікацій.

Що представляє собою горизонтально направлене буріння

Цей спосіб дозволяє прокласти під землею свердловину під труби та кабелі, діаметром до 1200 мм та довжиною більше 1 км, в якій беруть участь дороговартісні комплекси та сучасне обладнання ГНБ по Україні від компанії, яка має великий досвід виконання подібних робіт.

Підземні комунікації розміщуються в поліетиленових трубах ПНТ. Труби ПНТ, дуже добре себе зарекомендувала на протязі багатьох років використання:

  • простота та швидкість прокладки трубопроводів;
  • гарні еластичні можливості, що дозволяє прокладати труби на похилій місцевості;
  • висока стійкість проти корозії та гниття;
  • труби ПНТ - екологічно безпечні;
  • низька ціна та висока довговічність (період експлуатації від 50 до 80 років).

Звертаючись до компанії, кожен замовник може розраховувати на професіоналізм та високу якість надання послуг по горизонтально направленому бурінню. Безкоштовний виїзд інженера на об’єкт, дозволить здійснити огляд самого об’єкту та прорахувати вартість робіт.

Етапи горизонтально направленого буріння для прокладання підземних комунікацій

Перед початком проведення бурильних робіт, здійснюється огляд ділянки та встановлюються всі можливі перешкоди, після чого спеціалісти обирають місце для розміщення приямків з вхідними та вихідними отворами свердловини. За допомогою бурової колони та спеціального зонта здійснюється саме буріння, де оператор відстежує глибину та кут нахилу лопатки для досягнення високої точності буріння. Спеціальний розчин, який подається до бурової установки – розмиває грунт в свердловині та відводить його, а також – укріплює краї новоствореного каналу.

Сучасне обладнання, професіоналізм операторів компанії дозволять досягти високої точності при прокладанні підземних трубопроводів навіть в важкодоступних місцях.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи