Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Новопризначений посол України у США ініціюватиме створення у Вашингтоні "Українського дому"

Оксана Маркарова хоче створити у США майданчик для зустрічей друзів України та просування української культури. Колишня міністр фінансів, яка уклала чимало міжнародних договорів, зокрема, з МВФ і брала активну участь у реформуванні держави протягом перших п’яти років війни з Росією чудово знає США і має чималий досвід спілкування із представниками американської влади.

21031502.jpeg

Оксана Маркарова. Фото: Макс Требухов

В інтерв’ю виданню LB новий посол України у США Оксана Маркарова сказала: 

"Поки я не вручу вірчі грамоти, спілкуватися на офіційному рівні з американцями не зможу. Однак річ не в самому спілкуванні посла. Річ у налагодженні зв’язків на рівні інституцій. Тут для себе я бачу два важливі виклики. Перший – активізація роботи з обома палатами Конгресу США, із сенаторами і законодавцями. І серед демократів, і серед республіканців є чимало прихильників України, однак тільки від нас залежить, наскільки ми залучимо їх до конкретних трансформацій, які необхідно пройти нашій державі. Зустрічі та інформування – це, звісно, дуже добре, проте цього замало.

Другий виклик – більш активна робота з нашою діаспорою. Часто буває, що українські емігранти та друзі нашої держави більше прагнуть залученості до окремих процесів, аніж Україна залучає їх. Посольство має тут відігравати провідну координаційну роль".

Оксана Маркарова впевнена, що двопартійна підтримка США для України залишиться незмінною. 

"У Міністерстві фінансів на додачу до власне типової мінфінівської роботи мені з командою вдалося розпочати й успішно створити нові проєкти, пов’язані з публічними фінансами – портал єДата, Фонд стартапів, офіс UkraineInvest, які досі активно працюють, розвиваються і після того, як я залишила Мінфін. Так само і для Вашингтону в мене є мрія, яка вже перетворилася в план – створити постійно діючий Український дім, який буде головним майданчиком для просування українського наративу, місцем зустрічі, обміну ідеями всіх друзів України, місцем дискусій і просування української культури. Український дім працюватиме в синергії з посольством і буде відкритий для усіх. І створенням його ми займемося вже цього року".

 

Наші інтереси: 

Важливо продовжувати всебічну співпрацю зі США.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи