Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Німецький дизайнер винайшов колесо, що складається

Світ продовжує наново винаходити колесо, і цього разу свою версію представив німецький дизайнер Андре Моцеллін. Дизайнер вважає, що сучасні колеса, наприклад, у велосипедів незручні, тому що займають багато місця під час зберігання і транспортування. Для того, щоб впоратися з цим він винайшов і показав складне колесо.

Моцеллін каже, що створив універсальний дизайн. Його колеса можна буде використовувати не тільки на велосипедах, а й в інвалідних  візках - це зробить їх більш компактними і зручними.

Зараз, пояснює він, якщо велосипед складний, це означає, що він неповноцінний: маленькі колеса, високі кермо і сидіння. Навіть в місті на такому їздити не надто зручно - через наявність бордюрів і інших перешкод. Його колесо дозволяє зробити звичайні велосипеди компактними.

Колесо, яке розробив Андре має стандартний діаметр 26 дюймів. У нього, при цьому, особлива модульна конструкція обода. Його підтримують спиці-поперечини, які при необхідності складаються до центру колеса. Це зменшує займане колесом місце на 60%, говорить винахідник.

При цьому, він відзначає, що колесо не лише функціональне, але і гарне. У складеному стані воно являє собою дизайнерську прикрасу інтер'єру, вважає він.

Але функціональність все ж на першому місці. Новий дизайн повинен підштовхнути виробників велосипедів або інвалідних крісел до зміни цих пристроїв.

Якщо раніше створенню повноцінного складного велосипеда або того ж крісла заважали колеса, від яких не можна було позбутися, то зараз проблема вирішена. Дизайнери велосипедів можуть враховувати це і створювати складні моделі, знаючи, що колеса більше не перешкода.

Останнім часом всім відомий концепт колеса часто зазнає змін. Наприклад, колесо від Electron має електромотор потужністю 400 ват, який здатний розвивати швидкість до 35 км / ч. На одному його заряді можна проїхати близько 80 км.

 

 

 

Наші інтереси: 

Цікава ідея. Знадобиться для постіндустріального суспільства! 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи