Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Німеччина у співпраці зі США до кінця 2023 року передасть Україні ще 45 зенітних самохідних зенітних установок Gepard

Категорія:

Наразі Німеччина уже передала Україні 34 установки Gepard, ще 15 будуть доставлені найближчими тижнями. Крім того, Німеччина хоче поставити ще до 30 установок Gepard до кінця року у співпраці зі США.

23062503.jpg

Фото: Getty Images/Global Images Ukraine

Про це інтерв’ю виданню Welt 24 червня повідомив керівник ситуаційного центру з питань Україні при міністерстві оборони ФРН бригадний генерал Крістіан Фройдінг.

Він також заявив, що вважає протиповітряну оборону ключовим слабким місцем у нинішньому контрнаступі сил оборони України.

“Ми робимо все, що можемо. Але, попри все це, чи має Україна достатню протиракетну оборону? Однозначно ні”, – сказав бригадний генерал.

Також він нагадав, що ФРН до кінця цього року передасть Україні ще два зенітні ракетні комплекси IRIS-T SLM, які мають “майже стовідсоткову влучність”, і ще чотири – наступного року.

21 червня Німеччина передала українським Силам оборони новий пакет військової допомоги, до якого, зокрема, увійшли високоточні керовані снаряди калібру 155-мм та ракети до ЗРК Patriot.

 

Наші інтереси: 

Бачимо трансформацію Німеччину: від повної відмови постачати Україні будь-яку зброю ще у вересні минулого року до помічника №1 за обсягами військової допомоги, починаючи з 2023 року і навіть до будівництва заводу в Україні.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи