Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

The New York Times подає до суду на Єврокомісію через повідомлення фон дер Ляєн і глави Pfizer

Газета виступатиме проти юристів ЄС у вищому суді блоку, стверджуючи, що Єврокомісія має юридичне зобов'язання оприлюднити повідомлення, які можуть містити інформацію про угоди блоку із закупівлі ліків проти COVID-19 на мільярди євро.

vdl-bourla-3.jpg

Урсула фон дер Ляєн та Альберт Бурла
Урсула фон дер Ляєн та Альберт Бурла

The New York Times подає до суду на Європейську комісію через відмову оприлюднити текстові повідомлення між її президенткою Урсулою фон дер Ляєн та генеральним директором компанії Pfizer Альбертом Бурлою, повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Politico.

The New York Times відмовилася коментувати цю справу. У заяві видання йдеться: "The Times подає багато запитів про свободу інформації й веде активний реєстр. Наразі ми не можемо коментувати предмет цього позову".

Позов був поданий після розслідування європейського омбудсмена Емілі О'Рейлі в січні 2022 року, яка виявила зловживання в спробах Комісії спочатку відновити текстові повідомлення за запитом журналіста netzpolitik.org Александра Фанта, який отримав публічний доступ до них. Розслідування омбудсмена виявило, що Комісія не зверталася до особистого офісу президента з проханням про пошук текстових повідомлень.

У відповідь комісар ЄС з питань цінностей і прозорості Вера Юрова заявила, що текстові повідомлення могли бути видалені через їх "короткочасний, ефемерний характер".

Німецька газета Bild раніше подала низку судових позовів проти Комісії з вимогою розкрити документи, пов'язані з переговорами про закупівлю вакцин проти COVID-19, вироблених компаніями Pfizer/BioNTech і AstraZeneca.

Хоча кілька клопотань були відхилені судами, Bild отримала деякі документи, що стосуються переговорів, включаючи електронне листування, починаючи з червня 2020 року. Однак жодної інформації про попередні контакти фон дер Ляєн з генеральним директором Pfizer Бурлою не з'явилося в результаті судового процесу Bild.

Як раніше повідомляло Politico, Урсулу фон дер Ляєн в січні викликали у Європарламент, аби заслухати її свідчення про роль в укладанні багатомільярдного контракту на придбання вакцини проти коронавірусу. Фон дер Ляєн перед укладенням контракту обмінювалася текстовими повідомленнями з гендиректором Pfizer Альбертом Бурла.

Наші інтереси: 

Важливо копати цю тему й надалі. Пам'ятати все про ковідоаферу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи