Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

Не сподівайтеся на медицину

Мудрі слова справжнього Лікаря і Людини!

Академік Амосов:

Зміст

 

Василь Вадюк

11 березня о 20:03  · 

Мудрі слова справжнього Лікаря і Людини!

Академік Амосов:

- Не сподівайтеся на медицину. Вона непогано "лікує" багато хвороб, але не може зробити людину здоровою. Поки вона навіть не може навчити людину, як стати здоровим.

Більше того: бійтеся потрапити в полон до лікарів! Часом вони схильні перебільшувати слабкість людини і могутність своєї науки, створюють у людей уявні хвороби і видають векселя, які не можуть оплатити.

- Щоб бути здоровим, потрібні власні зусилля, постійні і значні. Замінити їх не можна нічим. Людина настільки досконала, що повернути здоров'я можна майже з будь-якої точки його занепаду. Тільки необхідні зусилля зростають у міру старості і поглиблення хвороб.

- Величина будь-яких зусиль визначається стимулами, стимули - значимістю мети, часом і ймовірністю її досягнення. І дуже шкода, але ще характером!

На жаль, здоров'я, як важлива мета, постає перед людиною, коли смерть стає близькою реальністю. Однак слабкої людини навіть смерть не може надовго налякати.

- Для здоров'я однаково необхідні чотири умови: фізичні навантаження, обмеження в харчуванні, загартування, час і вміння відпочивати.

І ще - щасливе життя! На жаль, без перших умов вона здоров'я не забезпечує. Але якщо немає щастя в житті, то де знайти стимули для зусиль, щоб напружуватися і голодувати? На жаль!

- Природа милостива: достатньо 20-30 хвилин фізкультури в день, але такий, щоб задихнутися, спітніти і щоб пульс почастішав вдвічі. Якщо цей час подвоїти, то буде взагалі чудово.

-Потрібно обмежувати себе в їжі. Вибирайте: жити постійно впроголодь і бути худим весь час або їсти досхочу, а потім, кілька разів на рік, голодувати.

- Вміти розслаблятися - наука, але до неї потрібен ще й характер. Якби він був!

- Кажуть, що здоров'я - щастя вже саме по собі. Це невірно: до здоров'я так легко звикнути і перестати помічати. Однак воно допомагає домогтися щастя в родині і в роботі. Допомагає, але не визначає.

Правда, хвороба - вона вже точно - нещастя. Якщо важка.

А якщо легка, то деяким навіть приємно: можна розслабитися, і авось пошкодують. Або хоча б сам себе пошкодуєш.

Так чи варто битися за здоров'я? Подумайте!

-Ще одне маленьке додавання - спеціально для молодих. Зрозуміло, ви здорові, і рано вам морочити собі голову думками про майбутні хвороби. Але ... час швидкоплинний. Не встигнете озирнутися, як відсвяткуєте тридцятиріччя, і почнеться перша декада, коли потрібно думати про майбутнє ... Крім того - на жаль! - і зараз вже не всі ви володієте здоров'ям.

До мене нерідко приходять налякані юнаки і дівчата, які вже тримаються за свою ліву половину грудей, скаржаться на серцебиття і розгортають сувої електрокардіограм. На щастя, у більшості з них ніякої хвороби, крім детренованності.

Подивишся такого на рентгені: серце у нього - маленьке - стиснулося від бездіяльності. Йому б бігати або хоча б танцювати кожен день, а він сидить за книгами і цигарку не випускає з рота, І спить вже з таблетками.

Таким, мабуть, потрібно читати книжку (отримувати знання) далі. Тим більше що молоді на слово не вірять, вимагають доказів. (Правильно роблять, зрозуміло.)

Але і ті, що здорові, яким книжку читати не потрібно, не забувайте: рух, зелена їжа, загартовування і час для сну - дійсно необхідні. Можете мені повірити.

# Амосов # прікладнаяпсіхологія

Наші інтереси: 

+

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи