Зображення користувача Володимир Федько.
Володимир Федько
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Найнахабніша брехня Сталіна про сите і заможне життя народу в СРСР

Світ:

Міфи радянської пропаганди.


«Сталина очень заботило мнение о нем потомков, он хотел войти в историю как образцовый вождь. По этой причине он уничтожил всех свидетелей и исполнителей своих преступлений. В глазах всего мира он хотел выглядеть мудрым, справедливым, преисполненным ума и доброты».

(Серго Берія, 2000 р.)



Сталіну не вдалося знищити усіх свідків та виконавців своїх злочинів – перешкодила війна. Але він завжди про них пам’ятав і на Ялтинській конференції, користуючись депресивним станом Рузвельта, Сталіну вдалося протягнути рішення про повернення усіх переміщених з СРСР під час війни осіб знову до СРСР. До складу цього контингенту входили військовополонені; робітники, які добровільно чи по мобілізації виїхали на роботу в Німеччину та країни Осі; громадяни, які покинули батьківщину разом з відступаючими німецькими військами.

До початку німецько-радянської війни (1941-1945) радянській пропаганді досить успішно вдавалося приховувати найстрашніший злочин ХХ століття – штучний Голодомор, організований більшовицьким керівництвом в Україні і який спричинив багатомільйонні жертви нашого народу. В цьому Сталіну і ВКП(б) дуже допомогли Франклін Рузвельт і його Адміністрація, нашпигована агентурою ІНО НКВС та Розвідуправління. Також свій внесок в заперечення Голодомору додали і американські комуністи, що знаходилися на утриманні Комінтерну та радянських спецслужб.

Головною метою, яку переслідував Сталін і більшовицьке керівництво при поверненні переміщених осіб в СРСР, було отримати робочу силу, яку звинувативши у «зраді батьківщини» направити в табори ГУЛАГу для рабського використання, і знищити усіх свідків Голодомору!

***

Як свідчить Серго Берія, «У 1952 році країна перебувала на межі війни. Завдання Центрального Комітету стали зовсім зрозумілі: ми готуємося до третьої світової війни, і це буде ядерна війна. Були мобілізовані всі ресурси країни… Наш військовий бюджет продовжував зростати. У країні фактично був голод, але Центральний Комітет у 1950 році наказав створити величезні стратегічні резерви. Всі консерви, які ми виробляли, відправлялися на склади. Сталін з наполегливістю маніяка акумулював ці запаси».

В цей же час радянською пропагандою була розроблена і здійснена грандіозна пропагандистська спецоперація – випуск «Книги о вкусной и здоровой пище» (1952 р.).

Ця книга повинна була закріпити в пам’яті поколінь міф про сите і заможне життя радянського народу під керівництвом Сталіна і Комуністичної партії!


Видання було великого формату, обсягом більше 400 сторінок, в твердій палітурці.



[Навіть сьогодні, коли магазини та ринки наповнені продуктами, в тому числі і іноземного виробництва, ви не знайдете багато з того, що описано в книзі! – В. Ф.]


Сталін помер, але найнахабніша брехня його продовжувала жити і поширюватися!

Видана вперше у 1952 році, "Книга о вкусной и здоровой пище" перевидавалася у 1953, 1954, 1955, 1961 і 1963 роках. Загальний наклад книги склав 3,5 мільйонів примірників.



У 1964 році книга була знову перевидана накладом в 900 тисяч примірників.

Цю книгу я пам’ятаю з дитинства. Видання 1953 року стояло на книжковій полиці, але книгу дуже мало коли брали в руки. Причина проста – описані в ній страви приготувати було ні з чого!  

Пам’ятаю довгі черги за продуктами і номери, що писали крейдою на одязі. Ми жили в комунальній квартирі і я був єдиною дитиною в цій спільноті. Сусіди брали мене в чергу і говорили продавцю: «Я з дитиною», щоб отримати більше продуктів, ніж на одну людину.

В нашій сім'ї книга 1953 року не збереглася, а видання 1964 року збереглося в сім’ї моєї дружини і з нього я зробив фотографії для блогу.


Наші інтереси: 

Знати все про комуністичну пропаганду і породжені нею міфи про «щасливе життя» в СРСР.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Важливим моментом є те, що ГОЛОД був в СРСР у 1932-1933-му і у 1947-му, тобто в часи правління комуністичної номенклатури і, зокрема, правління Лазаря Кагановича в Україні.

Під час тимчасової окупації України військами Третього Райху, у 1941-1944 рр., людям жилося важко, але голоду на окупованих теренах не було!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

У п'ятидесяті роки моя родина харчувалась вкрай бідно і примітивно, але зазначена вище книга у нас була. Вона ніби давала нам надію на краще майбутнє.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Публікація викликала увагу пана Віктора Нокіда, який повідомив мені цінну інформацію, що вперше "Книга о вкусной и здоровой пище" була випущена в СРСР у 1939 році.

Пан Віктор не тільки повідомив мене про наявність такого видання, але і дав посилання по якому я завантажив цю книгу у форматі *pdf. Щиро вдячний пану Віктору за увагу і інформацію.

Як повідомляється у передмові:

"По указанию тов. А. И. Микояна редакция газеты "Пищевая индустрия" выпускает "Книгу о вкусной и здоровой пище" - первую в Советском Союзе большую поваренную книгу, рассчитанную на самые широкие слои населения".

В редакційній статті "К СОЦИАЛИСТИЧЕСКОМУ ИЗОБИЛИЮ" стверджується:

"Проблема питания - одна из основных проблем человеческой культуры. Правильное питание является важнейшим фактором здоровья. [...]

Капиталистический мир, с его делением людей на богатых и бедных, на сытых и голодных, беспомощен в разрешении проблемы питания народа. Голод и недоедание - мрачные спутники капитализма. [...] Быть сытыми - вот о чем мечтают миллионы людей. [...]

Только в Советском Союзе, в стране победившего социализма, проблема питания, как и все другие проблемы человеческой культуры, успешно разрешается. На нашей родине нет голодных, нет недоедания и нищеты, у гражданина Страны Советов нет тревоги о завтрашнем дне.

"Чтобы можно было жить хорошо и весело, - говорил товарищ Сталин, - необходимо, чтобы блага политической свободы дополнялись благами материальными. Характерная особенность нашей революции состоит в том, что она дала народу не только свободу, но и материальные блага, но и возможность зажиточной и культурной жизни".

Большевистская партия, советское правительство, великий вождь народов товарищ Сталин уверенно ведут корабль Страны Советов к сверкающим вершинам коммунизма, к еще более радостной и счастливой жизни всех народов, к социалистическому изобилию!"
***

Книга була випущена великим форматом (72х110 1/16), обсягом 436 стор. (27 1/4 друк. арк), накладом 100 тисяч примірників.

ПИЩЕПРОМИЗДАТ
Москва 1939 Ленинград

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Таким чином документально встановлено, що найнахабніша брехня Сталіна про "сите і заможне життя народу в СРСР" була запушена в світ у 1939 році, як пропагандистська спецоперація по запереченню Голодомору!

Характерно, що ця книга готувалася одночасно з "Кратким курсом истории ВКП(б)" - сталінською фальсифікованою версією історії більшовицької партії, що побачила світ у 1938 році.

(Згідно вихідних даних "Книга о вкусной и здоровой пище" була здана в набір 20 жовтня 1938 року, підписана до друку 25 липня 1939 року.)

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Важливим моментом є те, що ГОЛОД був в СРСР у 1932-1933-му і у 1947-му, тобто в часи правління комуністичної номенклатури і, зокрема, правління Лазаря Кагановича в Україні.

Під час тимчасової окупації України військами Третього Райху, у 1941-1944 рр., людям жилося важко, але голоду на окупованих теренах не було!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!