Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 160
  • Переглядів: 169

Напередодні другої річниці повномасштабної війни Росії в Україні в команді NASA в космос полетить росіянин з "Роскосмоса"

Категорія:

NASA і SpaceX планують не раніше четверга, 22 лютого, здійснити запуск екіпажу Crew-8 на Міжнародну космічну станцію. На космічному кораблі SpaceX Dragon та ракеті Falcon 9 триває підготовка обладнання та наземних систем екіпажу Crew-8, оскільки операційні команди нещодавно завершили важливі тренування екіпажу в рамках підготовки до запуску.

24020302.jpg

Фото: NASA/Bill Stafford

Астронавти НАСА Метью Домінік (командир), Майкл Барратт (пілот) і фахівець місії Жанетт Еппс, а також космонавт Роскосмосу Олександр Гребенкін вирушать до орбітальної лабораторії на борту екіпажу 8, щоб розпочати перебування на станції, яке триватиме близько шести місяців і включатиме дослідницькі та оперативні завдання, йдеться у повідомленні NASA.

Екіпаж полетить на космічну станцію на борту космічного корабля Dragon під назвою Endeavour, який зараз перебуває на ремонті для свого п'ятого польоту. Корабель Dragon раніше підтримував польоти NASA Demo-2, Crew-2 і Crew-6, а також польоти Axiom Space в рамках місії Axiom Mission 1 до орбітальної лабораторії й назад. В рамках процесу відновлення команди встановили нові компоненти, такі як теплозахисний екран, парашути, панелі капсул, двигуни Draco і носовий конус.

Нещодавно SpaceX завершила перевірку силової установки Dragon на заводі компанії на мисі Канаверал, штат Флорида. Незабаром команди покладуть Dragon на багажник перед транспортуванням космічного корабля до ангара SpaceX на стартовому комплексі 39A Космічного центру NASA ім. Кеннеді у Флориді для інтеграції з ракетою.

Наші інтереси: 

Дивні дива: напередодні другої річниці повномасштабної війни Росії в Україні, США беруть в політ представника держави-агресорки. Окрім москаля не знайшли у світі жодного космонавта? Це ж не просто якийсь російський космічний турист, це – представник державної контори "Роскосмос". В мережі пишуть, що цей космонавт у 2017 році воював проти України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

У контексті підготовки США і всього НАТО до рішучого удару по Росії влітку 2024 року, це може бути своєрідна воєнна хитрість, мовляв, усе гаразд, ми з вами дружимо, он навіть в космос разом літаємо.  

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

У контексті підготовки США і всього НАТО до рішучого удару по Росії влітку 2024 року, це може бути своєрідна воєнна хитрість, мовляв, усе гаразд, ми з вами дружимо, он навіть в космос разом літаємо.  

Все, що робиться з власної волі, – добро!