Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Націоналізація заправок: Україна може піти шляхом Венесуели – Ярослав Романчук

Категорія:

Влада в Україні під час війни посилює регулювання і націоналізує значну частину заправок. Зараз багато українців радіють і пишуть про це у коментарях. Наприклад, таке: "Якщо націоналізують заправки, то буду поважати Зеленського ще більше". Може йтися про націоналізацію мережі заправок Глуско, які належали Медведчуку.

Вже багато тижнів українці стоять у чергах за паливом. Націоналізація заправок Медведчука збільшить кількість пального на ринку? Про це та про націоналізацію заправок Яна Матвійчук поговорила з Ярославом Романчуком.

Чиновники самі створили проблему з паливом і зараз вважають, що націоналізація заправок може врятувати ситуацію. Проте націоналізація, квотування, регулювання негативно впливають на економіку і на паливний ринок зокрема. І, скоріше за все, справа лише заправками Медведчука не обійдеться. Це робиться для того, щоб чиновники, які створюють регулювання, збагатилися.

Вважати підприємців винними у дефіциті – абсолютно неправильно. Чиновники кажуть, що дефіцит існує через те, що росіяни розбомбили всі великі нафтобази. Гетманцев (голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики – прим. моя, О.К.) ще до війни ініціював ідею, щоб дилери палива передавали GPS-координати сховищ з паливом та його кількістю до податкової. Може ця інформація потрапила у руки росіян і тому вони так точно змогли знищити нафтобази.

Поперешнюк (власник Нової пошти – прим. моя, О.К.) сказав, що дефіцит виник через регулювання держави. Звичайні ж громадяни кажуть, що без регулювання на ринку може бути багато неякісного палива.

Винна у дефіциті палива влада. І результатом цього стало те, що тільки в чергах Україна за один місяць втрачає 800 млн доларів. Це сталося через фіксування цін владою та відсутність дерегуляції паливного ринку. Уряд міг би дозволити за спрощеною системою ввозити паливо і таким чином палива було б на ринку достатньо, а ціна палива б знизилася.

Данило Гетманцев  виступає за регулювання цін, і багато українців таку ідею підтримують. Але проблема полягає в тому, що це лише спонукатиме дефіцит. І тут включаться люди, які будуть закуповувати паливо дешево і продаватимуть дорого. Так будуть збагачуватися лише окремі люди.

00:54 - Чи буде більше пального в Україні
04:24 - Чиновники про винних у дефіциті пального
09:02 - Що зараз відбувається на заправках
12:38 - Монополізація паливного ринку
22:01 - Відсутність пального – проблеми для бізнесу

Наші інтереси: 

Аналізувати ситуацію, що склалася на ринку пального. Стежити за паразитами у владі, які своїми недолугими та зрадницькими діями створюють проблеми у країні під час війни. Війна триває не тільки на полі бою. Маємо знищити не тільки російського ворога, але й внутрішнього – ліквідувати паразитів при владі, зменшити кількість державного апарату і скоротити величезну армію чиновників, які сидять на державному бюджеті, нічого не створюючи, а лише витягуючи останні соки з усіх, хто реально працює і сплачує податки.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

30 травня їхала до Запоріжжя і на власні очі бачила порожні заправки, які продавали тільки каву і сендвічі, а на заправках, де було паливо, стояли кілометрові черги.

Коментарі

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

30 травня їхала до Запоріжжя і на власні очі бачила порожні заправки, які продавали тільки каву і сендвічі, а на заправках, де було паливо, стояли кілометрові черги.

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Краще пальне за 100 гривень скрізь і без черги, ніж пальне за 50 гривень де-не-де і з багатогодинними чергами. Коли держава монополізує якусь життєво важливу для народу функцію, вона завжди виконує її вкрай погано. 

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Саме так! Якби не каністра, яку власник авто мав з собою, ми б не доїхали до Запоріжжя. А ми їхали в справах і конче потрібно було бути у Запоріжжі до вечора...