Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець

У Польщі на заклик до рекрутингу в «Український легіон» вже відгукнулось близько 300 українців

Категорія:

Про це під час п’ятничної пресконференції заявив віцепрем'єр-міністр і міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш. Він наголосив, що набір українських добровольців мав розпочатись ще на початку вересня, проте тоді не було достатньо охочих. «Зараз Україна вжила заходів щодо інформування, вербування та просування цього процесу, тому ми розраховуємо на результати», – сказав очільник Міноборони.

241004navchannya.jpg

Навчання українських військових за кордоном.
Навчання українських військових за кордоном.

Заступник міністра Залевський додав, що підготовка перших бійців розпочнеться на базі польських навчальних центрів одразу після того, як буде сформовано першу групу з кількох сотень добровольців. Він нагадав, що Польща в рамках навчальної програми ЄС вже підготувала понад 20 тисяч українських військових – повідомляє Мілітарний.

Перший заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк повідомляв, що держава забезпечить рекрутованих формою та організує для них тилове забезпечення, а польські партнери нададуть озброєння і техніку.

В міністерстві оборони України розповіли, що рекрутинговий центр запрацював у польському Любліні на базі українського Консульства.
«На базі центру працює військово-лікарська комісія (ВЛК), до складу якої входять лікарі та медичний персонал з усім необхідним обладнанням для проведення обстежень та видачі висновків про придатність до служби. Після оформлення підготовка добровольців відбуватиметься на полігоні, який розгорнула польська сторона», — зазначив Гаврилюк.

Кандидатів, які мають українські паспорти, запрошують до рекрутингового центру на співбесіду з командиром, під час якої визначається посада, перевіряються документи і видається направлення на медичний огляд.

Якщо медкомісія пройшла успішно, доброволець отримує дату підписання контракту, зазвичай через два тижні після завершення усіх перевірок.
«Після підписання контракту добровольці вирушають на полігон для проходження навчання, яке триватиме 35 днів. В подальшому військовослужбовці можуть бути направлені на підвищення навичок на одну з європейських баз НАТО ще на кілька місяців», — додав Іван Гаврилюк.

Наші інтереси: 

Цивілізований рекрутинг має прийти на заміну нинішнього примусового безумства ТЦК.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта (+аудіо)

Фантастика зачіпає теми, яких не наважуються торкатись вчені та політики. Френк Герберт написав роман про безкомпромісну війну людей та людиноподібних тварин – і показав, як люди можуть перемогти.

Останні записи