Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

На єгипетських курортах - сотні трупів

Хвиля насильства, яка захлеснула Єгипет і жертвами якої стали вже близько 350 осіб, докотилася і до курортних міст. У Єгипті з середи на місяць введено надзвичайний стан, а в 11 провінціях - комендантська година (з 19:00 до 6:00). Причому прибережні міста Синайського півострова, включаючи Шарм-ель-Шейх, теж опинилися в зоні дії комендантської години.

Екскурсії в столицю, як, втім, і в інші місця, наприклад, в Гізу (піраміди), куди зазвичай звозили натовпи туристів, заборонені. Постояльцям готелів рекомендовано не залишати їх увечері і вночі.

У Хургаді, також популярному серед туристів, ісламісти, що підтримують поваленого президента Мухаммеда Мурсі, спочатку зайняли центральну площу, а потім напали на відділення поліції і заразом на автовокзал, з якого йдуть автобуси на Каїр і Олександрію, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Поліцейські та військові відповіли досить жорсткими діями: в лічені хвилини зробили зачистку, а щоб бунтарі не пішли громити місто, перекрили блок-постами всі дороги з Дахар. Про всяк випадок заходи обережності прийняли і там, де стоять готелі - це приблизно в п'яти кілометрах від місця заворушень.

Службам безпеки місцевих готелів дано суворе розпорядження поліції "нікого не випускати". А менеджери запевняють: туристів бережуть, вживаються всі заходи безпеки, навіть якщо заворушення далеко.

За даними єгипетського МОЗу на ранок 15 серпня, кількість жертв запеклих сутичок ісламістів з силами безпеки наблизилася до трьох сотень (343 людини, у тому числі близько 50 поліцейських). Кількість поранених сягає майже 3 тисяч.

При цьому самі ісламісти - організація "Брати-мусульмани" - називають набагато більшу кількість загиблих: понад 2 тисяч, передають "Аль-Джазіра" і Sky News.

Всього 14 серпня загинули четверо журналістів. А група співробітників телеканалу "Росія 24" піддалася озброєному нападу грабіжників - ті відняли у росіян гроші і частину обладнання.

Тимчасовий віце-прем'єр Єгипту Мухаммед ель-Барадеї напередодні подав у відставку, заявивши, що не може взяти на себе відповідальність за рішення керівництва країни, з якими не згоден. Він підкреслив, що у влади були "мирні альтернативи".

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ельфи – з кінофільму "Володар перстенів"

Шлях Лебедів, або Як увійти в ельфійський простір волі. Світотворча тріада: омолодження, інновації, удача

Для заснування нової цивілізації необхідне поєднання трьох обов’язкових компонентів – керованої молодості, інноваційності та удачі. Щоб стати ельфом (елбедем, лебедем), треба піднестися в ельфійський...

Останні записи