Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

На Донбасі можуть з'явитися китайські миротворці

Як миротворчий контингент у війні на Донбасі можуть бути притягнуті китайські миротворці. Таку думку в прямому ефірі "Обозревателя" висловив незалежний військовий експерт Анатолій Павленко.

Як пояснив експерт, китайський миротворчий контингент може стати компромісним варіантом, який влаштує і Україну, і Росію. Як аргументи за таке рішення Павленко зазначив: "Цього року виповнюється 25 років миротворчій діяльності Китаю. Сьогодні Китай займає перше місце серед країн ООН за кількістю миротворців, які одночасно беруть участь у миротворчих операціях - більше 3 тисяч".

Крім того, Росію і Китай об'єднує членство в Шанхайській організації співробітництва (ШОС). "Там же в якості спостерігача знаходиться Білорусь, Україна подала свою заявку на членство", - нагадав експерт. "Таким чином, можна знайти компромісний варіант, а саме: щоб основні сили були представлені Китаєм", - переконаний він.

У свою чергу, Китай також зацікавлений у миротворчій діяльності, оскільки "він прагне утвердитися у світі".

У цьому контексті Павленко запевнив: "Не треба боятися Китаю. По-перше, Китай межує не з нами, а з Росією, по-друге, Китай ніколи не управлявся Росією. Крім того, Китай - активний учасник позаблокового руху і вважає себе позаблоковою країною", а "якість людського резерву китайців не викликає сумнівів".

Відповідаючи на запитання "Обозревателя", чи можуть на Донбасі з'явитися російські миротворці, експерт заявив: "Ні в якому разі".

Як писав "Обозреватель", міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив: Росія може дати "добро" на введення миротворців на Донбас.

Повну версію ефіру за 28 вересня дивіться тут.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи