Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

«Ми пристосуємось і не захочемо повертатися» – Сем Альтман про ChatGPT та його штучний інтелект

Категорія:

Сем Альтман – генеральний директор компанії OpenAI, яка стоїть за популярним чат-ботом ChatGPT, – заявив, що компанія розробить засоби, які допоможуть школам виявляти плагіат у текстах, згенерованих за допомогою штучного інтелекту. Але він попередив, що повне виявлення плагіату не гарантується.

23012101.jpg

Sam Altman, the CEO of ChatGPT-maker OpenAI. Фото: Patrick T. Fallon/Bloomberg News

"Ми спробуємо зробити деякі речі в короткостроковій перспективі, – сказав Альтман в інтерв'ю Конні Лойзос із StrictlyVC. – Можливо, ми зможемо допомогти вчителям з більшою ймовірністю виявляти результати роботи системи, подібної до GPT. Але, чесно кажучи, цілеспрямована людина їх обійде".

Про це пише англомовний сайт Insider (США) і пропонує повну версію інтерв'ю на YouTube за посиланням.

Альтман розповів, що люди вже давно інтегрують нові технології у своє життя і в навчальний процес також. Ці технології створюватимуть лише більший позитивний вплив на користувачів.

"Генеративний текст – це те, до чого нам усім потрібно адаптуватися", — сказав він. «Я думаю, що ми пристосувалися до калькуляторів і змінили те, що перевіряли на уроці математики. Це, безсумнівно, екстремальніша версія, але й переваги від неї також екстремальніші".

Його коментарі з'явився після того, як школи, що входять до складу Департаменту освіти Нью-Йорка, та система державних шкіл Сіетла заборонили учням та вчителям використовувати ChatGPT для запобігання плагіату та шахрайству.

Заборони викликали дискусії, особливо серед вчителів, про те, як штучний інтелект може змінити стан освіти та способи навчання учнів в цілому.

"Я розумію, чому освітяни ставляться до цього так, як вони ставляться, – каже Альтман. – Це лише початок того, що ми побачимо в багатьох інших сферах".

Але навіть попри те, що OpenAI чула від вчителів, "які зі зрозумілих причин дуже нервують" з приводу впливу ChatGPT на такі речі, як домашнє завдання, компанія також чула від них, що чат-бот може стати "неймовірним особистим репетитором для кожної дитини", – сказав Альтман.

Насправді Альтман вважає, що використання ChatGPT може бути ефективнішим способом навчання (more engaging way to learn – таким, що залучає і заохочує вчитися, прим. моя, О.К.)

"Я сам використовував його для навчання і вважаю, що він набагато цікавіший, ніж інші способи, які я використовував раніше, – каже він. – Я б волів, щоб ChatGPT навчав мене, ніж самому читати підручник".

Альтман сказав, що OpenAI буде експериментувати з технологіями водяних знаків та іншими методами маркування контенту, створеного ChatGPT, але він застерігає школи та національних політиків уникати залежності від цих інструментів.

"В принципі, я думаю, що неможливо зробити його ідеальним, – сказав він. – Люди самі зрозуміють, яку частину тексту їм потрібно змінити. Будуть й інші речі, які змінюватимуть згенерований текст".

З огляду на те, наскільки популярним став ChatGPT, Альтман вважає, що світ повинен адаптуватися до генеративного ШІ (штучного інтелекту) і що технологія буде вдосконалюватися з часом, щоб запобігти непередбачуваним наслідкам.

"Світ еволюціонує, – сказав Альтман. – Ми всі будемо адаптуватися, і я думаю, що від цього стане краще. І ми не захочемо повертатися назад".

Раніше ми писали, що англомовні студенти почали застосовувати штучний інтелект для написання рефератів.

Наші інтереси: 

Бути готовими до неймовірних технологій, які поступово увійдуть в наше життя. Вміти використовувати їх на користь.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи