Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Москаль: Для зачистки Майдану влада розробила спецоперацію «Хвиля»

Опубліковано – 28 січ. 2014

"Я говорю з повною відповідальність, що план "Хвиля" не придуманий українською міліцією. Він ще був при Радянському Союзі. Просто тоді преса вголос не говорила про це, коли тоді були масові заворушення наприкінці 80-х - початку 90-х років." Про це нардеп від "Батьківщини" Геннадій Москаль заявив в ефірі Еспресо.TV

img

фото: lenta.ua.net

  Українська влада розробила і запланувала провести дві спецоперації з зачистки центру Києва від протестувальників. Про це повідомив народний депутат від «Батьківщини» Геннадій Москаль.

За його словами, до нього, «як до голови Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України щодо розслідування діяльності правоохоронних органів та окремих посадових осіб під час масових акцій, що відбуваються в Україні з 21 листопада 2013 року, надійшла інформація від високопоставлених офіцерів МВС України, котрі брали участь у спільних навчаннях із антитерористичним центром СБУ». 

«З їхніх слів, захоплення активістами громадської організації “Спільна справа” об’єктів стратегічного значення (МінАПК, Мінюст, а також спроба захоплення Міненерго) стало приводом для розробки і проведення найближчим часом двох спецоперацій. Одна з них – під кодовою назвою “Хвиля” – буде виконуватися силами МВС (усі підрозділи, насамперед ті, що мають диверсійно-штурмову підготовку – “Омега”, “Ягуар” тощо із можливим залученням окремих штурмових загонів підрозділів Держприкордонслужби). Мета “Хвилі” – зачистка місцевості, що зараз контролюється протестувальниками. Крім того, передбачається проведення наступальної операції та створення кількох фільтраційних кордонів із застосуванням відволікаючих маневрів. Завдання фільтраційних кордонів – затримання всіх осіб, що залишають місце зачистки. 

Наступальна операція проводитиметься з усіх прилеглих вулиць – Лютеранської, Прорізної, Костельної та інших. Її мета – звільнення захоплених приміщень КМДА, Будинку профспілок, Мінюсту, МінАПК, Українського Дому, Палацу “Жовтневий”. Загальна чисельність задіяних у операціях працівників МВС та СБУ – близько десяти тисяч. 

Я, як голова ТСК Верховної ради України, звернувся до міністра МВС та голови СБУ із проханням підтвердити або офіційно спростувати викладену інформацію. А до Генпрокурора України, в разі підтвердження інформації, – вжити заходів прокурорського реагування. Хай знають, що ми про їхні плани інформовані», - йдеться в повідомленні Москаля.

 

http://www.youtube.com/watch?v=cdV8x7Qwlv0

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи