Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 12
  • Переглядів: 13

Марк Морано і його нова книга про “зелене шахрайство” та лівацьку диктатуру

Категорія:

«По суті, вони говорять про те, як ми із ковідного локдауну перейдемо в кліматичний локдаун» – каже Марк Морано про лівих.

23 березня вийшла друком книга Марка Морано «Green Fraud: Why the Green New Deal is Even Worse Than You Think» (Зелене шахрайство: чому “Новий Зелений Курс” ще гірше, ніж ти думаєш).  Легендарний радіоведучий Раш Лімбо (Rush Limbaugh) якось сказав, що Морано – це «той хлопець, що самотужки б’є на сполох, попереджаючи людей про те, що насувається».

 Морано, адміністратор сайту ClimateDepot.com та автор бестселеру 2018 року «The Politically Incorrect Guide to Climate Change» (Політично некоректний  путівник зі зміни клімату) узявся розвінчати шахрайства, пов’язані з «Новим Зеленим Курсом». Серед них: помилкове уявлення про нібито існуючий «консенсус» щодо зміни клімату, відсутність реального впливу «Нового Зеленого Курсу» на глобальні викиди, неможливість проведення будь-якого аналізу витрат та вигод, проблема бюрократії, яка запроваджує надзвичайну політику, що шкодить вільним ринкам.

«Цей нав'язуваний зверху вниз централізований план придушить інновації, розчавить ринки і по суті перетворить людей на рабів бюрократії, де у них буде дуже обмежений вибір, і він не дозволятиме інновацій та творчості,» – каже Морано в своєму коментарі для видання «The Federalist»

Історична основа

Морано прослідковує сучасний екологічний алармізм – і спірний культизм – від 1960-х років. Він згадав Рейчел Карсон (Rachel Carson), автора «Безмовної весни» (Silent Spring), що вийшла у 1962 р., та Пола Ерліха (Paul Ehrlich), який опублікував у 1968 році «Популяційну бомбу» (The Population Bomb) про перенаселення – як ключових фігур, які завдали напрямок, що в підсумку призведе до того, що Морано назвав як  «Недодуманий Зелений Курс». У книзі також аналізується глобальний страх похолодання  у 1970-ті роки, коли дослідник клімату Стівен Шнайдер (Stephen Schneider) висловив допущення, що викиди в атмосферу  можуть спровокувати початок льодовикового періоду.

Для Морано ці рухи були предтечею тої капітальної перебудови американської системи, до якої закликає «Новий Зелений Курс» (The Green New Deal).

«Вони говорили про геоінженерію. Вони говорили про те, що буде після ринкового капіталізму з вільними ринками», – каже Морано. – «Вони говорили про обмеження людських зусиль, вони говорили про центральне планування і про міжнародні договори, що мають обмежити суверенітет. Це приголомшує. І так само лякали перенаселенням: "Нам потрібен масовий колективізм, нам потрібен уряд. Ідея вільних людей, вільних асоціацій і вільного пересування несумісна зі здоровою планетою або здоровим кліматом"».

На думку Морано «Новий Зелений Курс», представлений недосвідченою демократівсько-соціалістичною депутаткою Александрією Окасіо-Кортес (Alexandria Ocasio-Cortez) із Нью-Йорку, базується на плані сталого розвитку, представленому на Конференції ООН з навколишнього середовища та розвитку у 1992 році. Розроблена на червневій конференції у Ріо-де-Жанейро в Бразилії програма під назвою «Порядок денний на XXI століття», на думку автора, напряму скопійована у запропоновану AOC резолюцію від лютого 2019 року.

(AOC - абревіатура Alexandria Ocasio-Cortez. Так у США скорочено називають оцю не дуже адекватну конгресвумен з Палати представників. – прим. перекладача).

«Новий Зелений Курс» є кульмінацією півстолітнього списку бажань лівих екологістів», – пише Морано у своїй книзі. – «Передбачувана "надзвичайна ситуація з кліматом" – це лише крок для досягнення політичних цілей, яких ліві прагнули десятиліттями».

Тиск «Нового Зеленого Курсу»

Як каже Морано, є два явища під назвою «Новий Зелений Курс»: по-перше, це конкретна пропозиція 2019 року, яка оцінюється у приблизно 93 мільярди доларів, а по-друге – це рух «Новий Зелений Курс». Маніфест у 93 трильйони доларів закликає ліквідувати ядерну енергію, ліквідувати 99 відсотків автомобілів, усунути авіаперевезення та заборонити доступну енергію.

«Схоже, що буде офіційне відродження «Нового Зеленого Курсу», і я думаю, що вони просто чекають, коли Байден закріпиться на посаді і подолає COVID,» – каже Морано, – «При тому Байден окрім різних своїх указів ще й оголосив, що віднині кожна вакансія є кліматичним агентством. І те, що вони збираються робити – це передова лінія боротьби за клімат. Міністерство оборони (The Defense Department)  заявляє, що зміна клімату призведе до нових війн. Вчені NASA з передових підрозділів кажуть, що американський білий супермасизм веде до кліматичних змін».

 «Вони стали по суті кліматичною адміністрацією», – додає Морано.

Зупинка трубопроводу Keystone XL, відмова від добутку газу та нафти на федеральних землях, повернення до економічно шкідливих паризьких кліматичних угод – неважко зрозуміти, чому Морано зберігає таку позицію.

Зв’язок COVID і клімату

Морано вважає, що запропонований лівими «Новий Зелений Курс» – це крок до отримання потужної влади, подібний за масштабом до політики ізоляції COVID-19, яка надала можливість збільшити владу уряду на користь спекулятивної «науки». Фактично, в книзі описано, як кліматичні панікери переключилися на підтримку коронавірусних обмежень, розуміючи, що можуть досягти бажаних цілей і таким способом.

Припинення авіаподорожей, закриття ресторанів та магазинів, зменшення попиту на нафту через припинення роботи, діти, які не навчаються очно – все це Морано розглядає як засоби для досягнення мети, до якої багато років несамовито прагнуть ліві апологети «Нового Зеленого Курсу». COVID-19 – це знімок руйнації, яка відбуватиметься внаслідок повністю централізованої економіки.

«Ліві використовують коронавірусний локдаун, щоб зруйнувати малий бізнес та збільшити можливості “прогресивних лівих”, котрі контролюють корпоративну Америку. По суті, вони говорять про те, як ми будемо переходити від коронавірусних обмежень до кліматичних обмежень» – каже Морано. – «Я наводжу їхні власні цитати. У мене є все – від Джона Керрі (John Kerry) та Світового Економічного Форуму до принца Чарльза та Джо Байдена, які описують, як саме вони хочуть зруйнувати нинішні структури та потім відбудувати їх у “кліматосприятливому та енергозберігаючому режимі”».

«Джейн Фонда (Jane Fonda) каже, що COVID – це  Божий дар для лівих», – зауважує Морано. – «І це все, що вам потрібно знати».

Екологічний капіталізм

Морано не вірить в те, що капіталізм несумісний з екологією.  Ліві можуть удавати із себе цнотливих, коли кажуть, що приватна сфера лише руйнує клімат, але його бачення процвітання інше.

«Капіталізм і здорове кліматичне середовище можуть дуже добре співіснувати», – каже він, –  «Врешті-решт, більш здорове навколишнє середовище буде завдяки добробуту та економічному зростанню, а не завдяки централізовано планованому зверху до низу урядовому тиску та контролю над кожним аспектом вашого життя – а саме цього прагнуть ООН та «Новий Зелений Курс».

Починаючи з 23 березня книгу «Green Fraud: Why the Green New Deal is Even Worse Than You Think» можна придбати у великих торгових мережах.

Джерело: Gabe Kaminsky "Marc Morano Talks His New Book ‘Green Fraud: Why The Green New Deal is Even Worse Than You Think’" – The Federalist, March 23, 2021

Переклав Володимир Щербина


Гейб Камінскі (Gabe Kaminsky) – стажер «The Federalist» і студент Пітсбурзького університету. Його статті з’являються у таких виданнях, як «Fox News», «The Daily Wire», «Townhall», «The American Conservative», «RealClearPolitics», «The Washington Examiner» тощо.

Наші інтереси: 

Сучасні ліві паразитують на темі екології і рвуться до запровадження диктатури. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

красно дякую.урівноважую.РаДіє

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

красно дякую.урівноважую.РаДіє

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Централізоване управління уже було в 1917 році, і називався цей монстр більшовизм.

Радіймо життю граючи!