Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ліз Трасс обрали прем'єр-міністром Великої Британії

Міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс перемогла у змаганні за посаду лідера Консервативної партії та прем’єр-міністра країни. 5 вересня Трасс офіційно оголосили переможницею виборчих перегонів.

22090503.jpg

Ліз Трасс та Ріші Сунак на церемонії оголошення новго прем'є-міністра Великої Британії 5 вересня 2022 року. Фото: Associated Press

Голова "комітету 1922" (парламентської групи від Консервативної партії у Палаті громад Великої Британії) сер Грем Брейді оголосив переможця голосування: Ліз Трас отримала 81 326 голосів виборців, її суперник Ріші Сунак – 60 399 голосів. Явка на виборах склала 82,6%, пише Суспільне.

Трасс стане прем'єр-міністеркою 6 вересня, коли відвідає королеву у резиденції в Балморалі і отримає від неї запрошення сформувати уряд Великої Британії.

У своїй промові Трасс подякувала своєму другові Борисові Джонсону і відзначила: "Вами захоплюються від Києва до Карлайла".

Нова прем'єрка пообіцяла виконати свої передвиборні обіцянки.

"Ми повинні показати, що досягнемо результатів протягом наступних двох років. Я виступлю зі сміливим планом зниження податків і розвитку нашої економіки. Я візьмуся за енергетичну кризу, маю на увазі рахунки людей за електроенергію, а також буду  вирішувати довгострокові проблеми з енергопостачанням", – наголосила Трасс.

Наші інтереси: 

Союз України з Британією.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи