Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Китайське диво: страшний коронавірус як з'явився, так і пропав

Китай, з якого почалася "страшна пандемія", вже давно її поборов. Повністю. За дуже короткий термін. І без “другої хвилі". Це особливо дивує, бо в північні райони країни вже прийшло похолодання. Але вірус, який зараз знову руйнує інший світ, Європу і США, в Китаї зник і не з'являється.

Ті декілька 15-30 нових щоденних випадків корони, про які продовжує повідомляти влада Китаю, на півтора мільярда населення країни – це фактичний нуль. Тим більше, що в Китаї постійно наголошується, що ці нові випадки приїжджають з інших країн, пише Олександр Ружанський

Те, що у світі вважається смертельно небезпечним вірусом SARS-COV-2 і такою ж страшною хворобою від нього COVID-19, в Китаї поборено дуже швидко – за якихось півтора місяця.

Судіть самі. Десь з 20 чисел січня в Ухані починають реєструвати більш-менш значущі кількості хвороб на ковід (декілька сотень на 15-ти мільйонне місто, що насправді викликає сміх).  Десь з цього ж часу з'являються перші смерті від корони в кількості більше однієї. 26 січня Ухань закривають на жорсткий карантин, а на початку березня, фактично, все закінчується.

Тільки 26 квітня з незрозумілих обставин Китай додає 325 нових випадків і перераховує кількість смертельних випадків на плюс 1290.

Після 17 квітня в Китаї від корони взагалі якимсь дивом дивним помирати перестали. Абсолютно рівна лінія з цього числа на графіку смертей з ковідом в Китаї вам у доказ. Хоча, звісно, це китайський доказ. І це реальне диво, якщо не щось інше.

 

Бо:

- Ніяких спеціальних ліків від ковіду, яких і досі не існує у світі, окремо у Китаї теж не з'явилося.

- Якоїсь специфічної до корони вакцини, над виготовленням якої й досі б'ються кращі фармацевтичні уми іншого, від Китаю, світу, в цій країні для перемоги над ковідькою теж не застосовувалося. Та китайська бодяга, яку китайські товариші почали потроху ставити населенню у якості вакцини від корони лише з кінця вересня, до березневої перемоги над короною відношення не має.

- Вважати, що китайці побороли ковід типу повним блокуванням епіцентру "пандемії' міста Ухань – це не володіти інформацією і не дружити з головою. Можливо, сьогодні багато хто забув, а, скоріше, не хоче згадувати, що перед оголошенням блокування Ухані, вже коли йшло роздмухування паніки в цьому місті та країні в цілому, з нього дриснуло аж 5 мільйонів жителів!

Це ж потенційні рознощики інфекції! І що, нічого не рознесли по всьому іншому Китаю? 5 мільйонів? Серйозно?

Це особливо смішно, коли читаєш "наукові" дослідження, як, наприклад, три італійці, які повернулися з Китаю, стали тими "нульовими" захворілими, від яких і заразилася вся Італія.

В цьому сенсі, також не витримують ніякої критики пояснення, що, мовляв, в таких країнах, як Італія, Іспанія і Франція, багато китайців і саме їх скупчення призвело до розповсюдження корони у Європі.

А знаєте, в якій країні більш за всього китайців? В Китаї. Там їх нереальне скупчення. І де там розповсюдження? А, ну да! Міста ж закривалися! Це врятувало.

Взагалі, як можна повністю заблокувати таке місто, як Ухань, яке є головним транспортним вузлом, що пов'язує північ і південь Китаю, незрозуміло. Там шалений залізничний та автомобільний трафік, там логістика, склади, перевантаження вантажів. Це все закрити від людських пересувань просто неможливо. Це, як сіткою Рабиця комарів зупиняти. Проте, можливо розказати всьому світу, що закрили.

А дехто у світі повірив у переможне закриття. І закрився. Допомогло? А китайцям, які в мегаполісах живуть зі щільністю мурашників,  допомогло!

Ну, диво ж, сто відсотків! Для тих, хто в дива вірить. Адекватні ж люди в дива не вірять. Особливо у китайські. Але, що це тоді – китайська перемога над страшним вірусом, якщо це не диво, якого бути не може, не ліки, яких не існує і не вакцина, яку ще не розробили?

Хоча, ні. В одному випадку диво може бути. Це – коли за помахом чарівної палички зникає те, чого і не було.

І на останок хочу запропонувати для перегляду цікавий відос китайського телебачення російською мовою.

Це – для тих, в першу чергу, хто розказує, що китайці під час смертельної пандемії слухняно сидять вдома, а маски вже поприростали до їхніх суперслухняних облич.

Відос про те, як на початку жовтня, у перші чотири дні китайських свят до дня створення КНР, 425 мільйонів китайців чухнули у турпоїздки по країні.

Що ми бачимо в цьому відосі?

Сюжет перший. Провінція Сичуань. Перлина китайського туризму. І жодної людини в масці!

Сюжет другий. Наша улюблена, коронавірусна провінція Хубей. В масках нікого!

Сюжет третій. Провінція Хєнань. Древня столиця Кайфен. Нереальне скупчення китайців. В масках люди є. Але, зрозуміти, кого більше, тих, хто в масках, чи тих, хто без них, неможливо. Принаймні, дівчинка, яка дає інтерв'ю – без маски.

Сюжет четвертий. Місто Харбін. Жіночка з дитиною без маски. Є люди в масках. Здається, їх більше. Але і без масок достатньо.

Про соціальну дистанцію у всіх сюжетах можна і не згадувати. Її просто немає. Це все хвалена китайська дисципліна і якась (видумана) китайська обережність?

Коротше. Місяць тому, 425 мільйонів китайців шастало по Китаю в різних напрямках, в значній частині без масок і без будь-якої соціальної дистанції. І на вчора, на весь півторамільярдний Китай лише 24 нових позитивних випадки на ковід. Повторюсь. Для Китаю це – нуль. І Китай гуляє.

В Європі ж сотні тисячі нових позитивів. І Європа знову сідає на локдауни. Здається, ще ніколи в історії й у світі не було стільки корисних ідіотів. Корисних для Китаю, звісно.

Наші інтереси: 

Розібратися в ситуації коронабрехні. Чому людство повірило? Стільки фактів викривають коронааферу, але 95% слухняно слухають вказівки своїх урядів, які використовують страхи людей на свою користь (задля упокорення, підготовки до "нової нормальності" або просто для заробляння на масках та інших атрибутах "пандемії"). 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи