Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Китай почав продавати газ до Європи – Bloomberg

Категорія:

Державні компанії China National Offshore Oil Corporation (CNOOC), Sinopec та PetroChina продають свої газові надлишки. Російська сторона стверджує, що збільшила надходження газу до Китаю до багатомісячних максимумів.

Китайські енергетичні компанії почали перепродувати куплені поставки зрідженого природного газу (ЗПГ) іншим споживачам в Азії та навіть Європи, повідомляє Bloomberg з посиланням на трейдерів, знайомих із перебігом переговорів та конкретними угодами.

Державні компанії China National Offshore Oil Corporation (CNOOC), Sinopec та PetroChina продають свої газові надлишки, які сформувалися внаслідок уповільнення китайської економіки на тлі локдаунів та побоювань глобальної рецесії.

Компанії перепродують газ австралійських та американських ЗПГ-проектів; кілька партій було продано до Європи, яка зараз страждає від енергетичної кризи на тлі скорочення постачання газу з Росії.

Надлишки на внутрішньому ринку накопичилися внаслідок суворих локдаунів, які призводили до зупинки цілих міст та підприємств. Внутрішнє споживання газу у 2022 році впало на 20%, що дозволило звільнити ці потужності для перепродажу до третіх країн.

Через скорочення постачання газу з Росії до Європи світовий ринок газу перебуває під рекордним тиском. Зростання попиту європейських споживачів позначилося і на азійських ринках, які не звикли конкурувати за ЗПГ із Європою, де ціни на газ досягли рекордних значень.

Зниження внутрішнього споживання Китаю має трохи «розслабити» світові ринки та допомогти споживачам задовольнити попит за прийнятними цінами, зазначає Bloomberg. При цьому китайські компанії, ймовірно, просто намагаються заробити на розігрітому газовому ринку та підвищеному попиті на ЗПГ, оскільки російська сторона стверджує, що збільшила надходження газу до Китаю до багатомісячних максимумів. Йдеться про постачання газу трубопроводом «Сила Сибіру».

«Газпром» ніколи не розкривав ціну поставок, побоюючись критики, проте з урахуванням прихильності російської компанії до довгострокових контрактів ціна буде в рази нижчою від ринкових значень. Таким чином, Китай може просто замінювати дорогий ЗПГ з Австралії та США дешевим російським газом.

Рік тому ми писали що Російська Федерація остаточно переорієнтовується на схід – у прислуговування Китаю.

Наші інтереси: 

На тлі російсько-української війни РФ втрачає і стає сировинним додатком Китаю. Росія стала васалом Китаю: Як війна в Україні перетворила Москву на молодшого партнера Пекіна.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи