Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Китай активно розробляє ядерну зброю нового покоління

Категорія:

Світ:

За три роки Китай провів близько двох сотень випробувань з імітацією ядерних вибухів з метою розробки нової ядерної тактичної зброї, у той час як у Сполучених Штатах за п'ять років відбулися лише 50 таких тестів. Про це пише з посиланням на дані дослідницьких організацій американське видання The Hill.

"Китай активізує розвиток ядерної зброї наступного покоління, проводячи тести з імітацією вибухів частіше, ніж Сполучені Штати", - зазначається в публікації.

Так, США проводять менше одного такого випробування протягом місяця, тоді як середній показник Китаю сягає п'ятьох тестів на місяць. За даними Китайської академії інженерної фізики, з вересня 2014 року по грудень 2017 року, у КНР проведено близько 200 імітацій ядерного вибуху. У Штатах, як йдеться у звітах Національної лабораторії ім. Лоуренса Лівермора, в період з 2012 по 2017 роки, мали місце 50 подібних тестів.

Тим часом, поки Китай, США, а також Росія шукають способи отримати більш ефективну ядерну зброю для стримування потенційної загрози, ризик ядерного конфлікту зростає, наголошується в публікації.

У цьому зв'язку видання нагадує, що Пентагон оголосив про розробку малих ядерних зарядів з метою стримування загрози з боку РФ і Китаю. Крім того, передбачається витрата чималих коштів на модернізацію ядерних запасів США.

Водночас, у Китаї розробляється нова тактична ядерна зброя, призначена для застосування у ближньому бою.

Наші інтереси: 

Китай прагне стали ядерним лідером.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи