Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Кредити для бізнесу: особливості, програми

Будь-який підприємець на початку чи в процесі діяльності стикається з необхідністю отримати додаткові кошти для модернізації обладнання, закупівлі нових матеріалів тощо.

Якщо наявного доходу компанії для цього не вистачає, можна взяти кредит на бізнес. Це окремі пропозиції для представників різних напрямів та сфер. Передбачають отримання певної суми коштів із визначеною відсотковою ставкою.

Багато підприємців бояться брати кредити, вважаючи, що це зайвий тягар. Проте не завжди це так. Велике значення має репутація установи, куди представник компанії звертається для отримання позики. Банк Львів має багато цікавих пропозицій для початківців або компаній, які вже працюють, у тому числі в певній галузі. Подати заявку на отримання можна просто на сайті фінансової установи.

Що потрібно врахувати

Перед тим як взяти кредит, варто проаналізувати деякі моменти. Перший – він має бути корисним, тобто компенсувати витрати на ті потреби, які точно принесуть додаткові великі гроші. Тільки в такому разі вдасться швидше погасити заборгованість і надалі лишатися в хорошому плюсі. Крім того, сума позики має відповідати доходам підприємства. Важливо, щоб виплати не перевищували операційний прибуток. Лише в такому випадку рішення взяти певну суму в банку буде правильним.

Потрібно брати до уваги термін кредитування. Він не може перевищувати строки генерації доходу. Це пов’язано з тим, що навіть після вигідних інвестицій компанії знадобиться час, щоб вона окупилася. Наприклад, у фермерів бізнес має сезонний характер. Перш ніж взяти позику, вони враховують терміни збору врожаю, а також час, потрібний для його реалізації. Тому пропозиції для аграрного бізнесу зазвичай надаються окремо.

Важливо обрати надійну фінансову установу, яка надає послуги з кредитування бізнесу. Найбільше досвіду в цій галузі мають банки з іноземним капіталом. Перш ніж подати заявку, потрібно переглянути доступні програми, ознайомитись із відсотковими ставками, термінами, вимогами. Вигідні варіанти для бізнесменів пропонує Банк Львів. На його сайті викладено багато різноманітних програм. Їх обирають залежно від потреб і напряму діяльності.

Які є кредити

Цікавою є програма Банку Львів для підприємців-початківців. Так, щоб відкрити власну справу, клієнт може отримати до 2 млн грн без позики. Рішення щодо кредитування приймається швидко, це займає не більше 1–2 днів. Кошти надаються для будь-яких цілей: закупівлі товарів чи матеріалів, оренди й ремонту приміщення, наймання працівників тощо. Є й інші види позик:

  • державна програма підтримки малого бізнесу. Передбачає надання до 60 млн грн на термін до 15 років. Цю суму витрачають на різне (наприклад, купівля транспорту, будівництво, реконструкція тощо);

  • фінансові ліміти, короткострокові овердрафти;

  • кредитування від Німецько-українського фонду;

  • агрокредити для малого й середнього бізнесу.

За потреби можна також скористатися кредитними лініями або позиками з графіком платежів для підприємців.

Джерело: Сайт www.banklviv.com

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи