Зображення користувача Семен Монах.
Семен Монах
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Козацькі гуляї на “Гайдамаках”

За два осінні місяці спасівці Рівного провели козацькі гуляї для 557 дітей. Більшість з них вперше спробували куліша, вперше сіли на коня і вперше почули хто ж такі козаки.  І це мова про рівненських дітей. Не вірите?

1.jpg

виховання дітей Спас
Дитяча лава

Всі ці заходи відбувалися на території козацького табору “Гайдамаки”. Час від часу хтось з учителів дізнається про нас і привозить своїх дітей на екскурсію. Зазвичай школярів зустрічають біля воріт з питанням: “А ви знаєте куди вас привезли?”. Відповіді бувають різні. Часто в них звучить слово “козаки”. Ось тоді ми і запитуємо: “А хто ж такі козаки?”. Типова дитяча відповідь – “вільні люди” і “захисники України”. Ніби все гаразд.

Але не все. Як показує досвід, нормальної відповіді не знає більшість школярів. Не має значення які класи. Так само, як не знають вони що таке “пороги”, за якими знаходилися Запорозькі Січі. Сьогодні одна вчителька була переконана, що Січ знаходилася лише на Хортиці. Це невеличка вставка про те, як учать ваших дітей у школі.

Читайте далі -  http://www.spas.rivne.ua/news/kozatski-gulyayi-na-gajdamakah/

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи