Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Компанія з Дніпра отримала під час війни рекордну суму із держбюджету. США розшукують шахраїв

Під час війни влада заплатила з держбюджету понад 1 мільярд гривень на дороги! «Будінвест інжиніринг» та «Автомагістраль 2016» разом отримали 1,2 мільярда гривень за експлуатаційне утримання доріг Дніпропетровської області.

22081003.jpeg

Фото: Київавтодор

Про це свідчать дані порталу Spending, повідомляють Наші гроші.

З початку травня до кінця липня Департамент ЖКГ і будівництва Дніпропетровської ОДА перерахував цій фірмі 1,03 мільярди гривень. Дані щодо конкретних доріг, у які за три місяці було вкладені такі кошти, не наводяться. Само по собі експлуатаційне утримання передбачає ремонт невеликих шматків дорожнього полотна, заміну знаків тощо. Але в умовах війни воно може включати в себе і ремонт мостів.

Виплати цій фірмі у п’ять-шість разів перевищують кошти, які отримували під час війни будь-які інші компанії. Менше отримали навіть традиційні фаворити «Укравтодору» останніх років, які  у липні були на зустрічі з президентом Володимиром Зеленським з обраними будівельниками щодо відновлення об’єктів інфраструктури в умовах війни – «Автомагістраль-Південь» (172 млн грн), «Онур» (140 млн грн) та «Автострада» (76 млн грн).

На другому місці по виплатах – ТОВ «Автомагістраль 2016» (197 млн грн). Раніше компанія не отримувала дорожніх підрядів. Але ця компанія знаходиться у тісних господарських стосунках з «Будінвест інжинірингом». У 2020-2021 роках «Автомагістраль 2016» поставила йому різних будівельних матеріалів на 150 млн грн.

ТОВ «Будінвест інжиніринг» було засноване у 2015 році, невдовзі після того, як Валентин Резніченко вперше став керівником Дніпропетровської ОДА, а його радником став Юрій Голик. Після обрання Зеленського у 2019 Резніченка було звільнено з посади. Однак невдовзі Голик став консультантом «Великого будівництва», і Резніченка повернули у губернаторське крісло.

Саме у моменти кар’єрних злетів Голика-Резніченка «Будінвест інжиніринг» отримував найбільші підряди від Дніпропетровської ОДА та Укравтодору. Зрештою вона стала настільки великою, що увійшла в десятку найбільших шляховиків України у 2021 році. При цьому фірма через мережу «прокладок» отримувала будматеріали за завищеними цінами.

Основними засновниками ТОВ «Будінвест Інжиніринг» є фітнес-тренерка Яна Хланта і директор ТОВ «Спортивний клуб «Прометей» Павло Чухно. Чухно є директором ТОВ «Спортивний клуб «Прометей» Володимира Дубинського. Родичка Павла Чухна Олена Чухно є також співвласницею Царичанського і Криничанського асфальтобетонних комбінатів, які також є виробниками будматеріалів для «Будінвест інжинірингу».

Володимир та Леонід Дубинські (не плутати з відомим нардепом Олександром Дубинським) – це відомі на Дніпропетровщині люди. Починали бізнес в Дніпропетровську в 90-х роках. Мали власний місцевий телевізійний канал «VLD-Brothers». На початку 2000-х емігрували до Ізраїлю, а потім в США. Після зацікавленості ФБР їх діяльністю через будівельну аферу в м. Сакраменто, у 2009 році повернулись до України. Згідно з офіційними даними Відділу міжнародного поліцейського співробітництва ГУ НП в Дніпропетровській області Дубинські з 26.03.2013 перебувають у міжнародному розшуку з метою арешту та екстрадиції за вчинення шахрайства на території США. Досі мають громадянство України, тому їх екстрадиція до США – неможлива.

Засновником «Автомагістралі 2016» є Олег Анатолійович Логвиненко. Компанія має асфальтобетонний завод у Новомосковському районі Дніпропетровської області – в смт. Меліоративне, вул. Заводська, 1. Це – територія ВАТ  “Новомосковський завод залізобетонних виробів”, його директором є Логвиненко Віктор Миколайович (основний акціонер заводу – Іван Миронович Сосновський).

Наші інтереси: 

Стежити за видатками держбюджету Україні! Хто розпоряджається державними коштами? Чому під час війни продовжують злочинно "освоювати" державний бюджет України? Як шахраї, яких розшукують США, можуть вести бізнес в Україні та ще й отримувати держзамовлення? Коли припиниться ця вакханалія?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи