Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Колишній співробітник Фейсбук розповів про цензуру контенту, що стосується недовіри до вакцинації

Колишній технік центру обробки даних Фейсбук Морган Кахманн оприлюднив документи, що викривають цензуру контенту тих користувачів, які сумніваються в необхідності вакцинації від COVID-19.

19020402.jpg

Photograph: Chesnot/Getty Images

В інтерв'ю телеканалу Fox News у програмі «Такер Карлсон сьогодні ввечері» він, не приховуючи свого імені розповів, що передав документи внутрішнього користування компанії «Фейсбук» в некомерційну організацію з журналістських розслідувань Project Veritas, пише Велика епоха.

Кахманн стверджує, що в документах докладно описаний план з припинення «недовіри до вакцини» в глобальному масштабіє. Весь контент, який, на думку компанії, висловлює невпевненість і сумнів щодо вакцин від COVID-19, позначається алгоритмами і йому присвоюються бали, щоб надалі визначити, чи потрібно його видаляти.

«Весь контент, який знаходиться за межами розуміння важливості та безпеки загальної вакцинації, потрапляє під алгоритми "Фейсбук" і може бути видалений», — сказав Кахманн.

«Вони думають, що якщо люди побачать інформацію про негативні побічні дії від вакцини, то це викличе сумніви населення у вакцинації, і це розглядається як таке, з чим вони повинні боротися», — продовжив він.

Кахманн вирішив розповісти про це, тому що «не зміг би спокійно з цим жити», адже в документах йдеться про цензуру з боку «Фейсбуку».

«Совість мені каже, що це — нечесно. Адже користувачі цієї соціальної мережі не знають, що їх коментарі фільтрують. Я вважаю, що це надзвичайно аморально», — додав він.

«Будь-які наслідки витоку інформації, про які попереджали мене в компанії, насправді не мають великого значення. Головне — жити в злагоді зі своєю совістю, — сказав Кахманн. — Я бачив ці документи, і у мене з'явилася можливість показати їх громадськості, а також розповісти, що відбувається за лаштунками».

Раніше, більш детально пояснюючи систему позначок, він розповів Джеймсу О'Кіф з проєкту Veritas, що «Фейсбук» використовує класифікатори у своїх алгоритмах для пошуку певного контенту.

Коментарям за допомогою алгоритму дається оцінка «Сумніви у вакцині». Потім, ґрунтуючись на цій оцінці, знижують рейтинг або залишають коментар в залежності від його змісту.

Під час бесіди з телеведучим Кахманн сказав, що після оприлюднення даних його відразу відсторонили від роботи в компанії, веліли зібрати особисті речі й здати перепустку, а потім випроводили. Сказали, що призначать «слідче засідання» по його справі, але воно так і не відбулося.

«Фейсбук» поки не відповів на запит видання The Epoch Times прокоментувати ситуацію.

 

 

Нещодавно ми писали по те, що Інсайдери з Фейсбуку злили інформацію про новий алгоритм цензури для просування вакцинації.

Наші інтереси: 

Викривати шахраїв. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

" Адже користувачі цієї соціальної мережі не знають, що їх коментарі фільтрують." - хто хоче знати - той і знає. Адже, це цілком відрита інформація!

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

" Адже користувачі цієї соціальної мережі не знають, що їх коментарі фільтрують." - хто хоче знати - той і знає. Адже, це цілком відрита інформація!

Якщо прагнеш чуда - створюй його!