Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Коли легалізують зброю в Україні? – Яна Матвійчук і Сергій Гайдай

В Україні знову підняли питання легалізації зброї. І це – правильно, бо кожен українець  має мати право на купівлю зброї, щоб могти захистити себе та своїх рідних. Проте зброю і досі повністю не легалізували для всіх громадян України.

Корисно послухати цю розмову.


Попередній коментар Яни Матвійчук:

Як отримати дозвіл на зброю зараз

З введенням воєнного стану процес оформлення дозволу на зброю значно спростили. Зараз, щоб отримати дозвіл, будь-який громадянин України має подати:

- копію документа, що засвідчує особу;
- за наявності – копію військового квитка, пенсійного посвідчення військової служби чи правоохоронного органу, члена громадського формування або наявного вже дозволу на зброю, а також іншого документу, що підтверджує факт досвіду користування зброєю.

Термін видачі дозволу – 2 дні.

Проте в Нацполіції сказали, що дія такого дозволу обмежена лише на період воєнного стану в Україні. Після закінчення воєнного стану люди, які отримали дозвіл за спрощеною формою, повинні будуть здати цю зброю протягом 10 днів.

Цивільним дозволили знищувати окупантів

Також нещодавно Голова Національної поліції України Ігор Клименко повідомив, що українцям, які мають дозвіл на зброю відтепер дозволено захищати Україну та знищувати окупантів. Стало це можливо завдяки набуттю чинності Закону України «Про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України». Цим Законом легалізували нагородну, спортивну чи мисливську зброю. Проте Голова Нацполіції застеріг людей від використання зброї зі злочинною метою.

Питання легалізації зброї

Щодо легалізації зброї ще до війни виступав Міністр оборони України Олексій Резніков. Він казав, що виступає за те, щоб в Україні дозволили зберігання вогнепальної зброї, але не носіння. Резніков ще тоді уточнив, що досвід інших країн показує, що з легалізацією зброї знижується і рівень злочинності.

Вже зараз, після  3 місяців війни урядовці знову заговорили про легалізацію вогнепальної зброї. Так, 25 травня у додатку Дія з’явилося опитування від міністра МВС Монастирського щодо необхідності володіння вогнепальною зброєю. Я вважаю, що вогнепальну зброю треба легалізувати терміново. Саме тому закликаю вас голосувати на підтримку узаконення зберігання вогнепальної зброї!

Чому зброя має бути доступна для всіх

Я вважаю, вогнепальна зброя має бути доступною для всіх. Адже кожен громадянин України має мати право захистити себе. А зараз це актуально як ніколи, бо у будинки українців вриваються орки. Вони вбивають, грабують, гвалтують… А якби зброю легалізували ще до війни, то зараз би орки задумалися, чи їм варто заходити в дім українця чи ні. Цивільні могли б краще себе захищати.

Наші інтереси: 

Розуміти, що легалізація зброї потрібна. Прикладів багато, особливо красномовно ми побачили необхідність легалізації зброї в цій війні.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи