Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 8
  • Переглядів: 9

Книга "Свята Русь" викриває винахідливість брехні російської влади усіх часів, - Тарас Марусик

Категорія:

Світ:

Спецтема:

Порушена у книзі Алена Безансона тема є особливо актуальною в нинішніх геополітичних реаліях, особливо в умовах розв’язаної Росією гібридної війни проти України. Володіючи широким спектром знань з історії, філософії, релігії, літератури, автор на численних прикладах переконливо показує, що гібридна війна Росії проти світу ніколи не припинялася.

marusyk.jpeg

Тарас Марусик, журналіст, перекладач

Для історика Росія — не більша таємниця, ніж Франція, Китай чи навіть Люксембург. Але чому кажуть «свята Русь» і не кажуть «свята Франція», «свята Німеччина», «свята Італія»? Чому кажуть «вічна Росія»? Вона не така давня і сильно змінилася.

Чому, коли мова заходить про роман Толстого, п’єсу Чехова чи балет Чайковського, вживають вираз «російська душа»? Чому цю душу називають «містичною»? Коли і за яких обставин «викликаються» на авансцену історії міфологеми «Москва — третій Рим», «Свята Русь»?

Чому європейці рідко послуговувалися об’єктивною інформацією про Росію, а більше керувалися міфами і стереотипами й дивилися на Росію крізь деформовану призму?

У своїй новій книжці «Свята Русь» Ален Безансон намагається знайти відповіді на ці та інші запитання. Володіючи широким спектром знань з історії, філософії, релігії, літератури, автор на численних прикладах переконливо показує, що гібридна війна Росії проти світу ніколи не припинялася.

Гість спільного проекту видавництва "Дух і Літера" та інтернет-телебачення UKRLIFE.TV - український журналіст, перекладач Тарас Марусик. Мова в інтерв'ю пішла про переклад книги Алена Безансона українською мовою "Свята Русь", виконаний Тарасом Марусиком.

"В цій книжці Безансон як скальпелем розкриває те, до якої глибини, до якої винахідливості дійшла російська влада усіх часів, щоби дурити свої громадян і західний світ. Для цього він навіть вдався до аналізу православ'я і міфологем, які були ще з Середніх віків відомі: це і "Москва - Третій Рим", і власне ця "Свята Русь", - сказав Тарас Марусик. 

 

 

 

Наші інтереси: 

Знати правду, вміти аналізувати.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

тре викладати на сайті частинами.мабуть, корисна книжка
дякую

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

тре викладати на сайті частинами.мабуть, корисна книжка
дякую

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Треба викладати на сайті !!!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!