Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

КНДР розпочала демонтаж ракетно-космічного комплексу

Північна Корея вже розпочала демонтаж місця розробки двигунів для балістичних ракет на ракетно-космічному комплексі Сохе.

Про це звітувала експерти аналітичного центру у Вашингтоні, проаналізувавши супутникові знімки за 20 липня, повідомляє Укрінформ за даними Reuters.

«Знімки від 20 липня показали проведення  робіт на заводі Sohae Satellite Launching з демонтажу будівлі, що використовувалася для зборки космічних ракет-носіїв, а також випробувального стенду, який використовувався в процесі розробки рідинних двигунів для балістичних ракет та космічних ракет-носіїв», - повідомили експерти 38 North, американської програми, що спеціалізується на дослідженнях Північної Кореї.

Експерти припускають, що такі дії можна вважати свідченням зростаючої готовності Північної Кореї виконувати зобов'язання, взяті країною на саміті в червні щодо згортання ядерних програм.

«Оскільки ці об’єкти, як вважається, відігравали важливу роль у розробці технологій для програми створення міжконтинентальних балістичних ракет, ці зусилля є значним кроком з боку Північної Кореї», - наголошено в повідомленні експертів.

Як повідомлялося, за підсумками історичного саміту між США та Північною Кореєю лідер КНДР Кім Чен Ин зобов'язується до «повної денуклеаризації Корейського півострова» у спільному документі, підписаному з президентом США Дональдом Трампом.

Раніше Трамп заявив, що Сполучені Штати Америки скасують обмежувальні заходи, коли будуть впевнені, що ядерної загрози з боку Північної Кореї нема.

У вівторок, 12 червня в Сінгапурі відбувся історичний саміт за участю президента США Дональда Трампа й лідера Північної Кореї Кім Чен Ина щодо ситуації на Корейському півострові. 

Після довготривалих перемовин президент США Дональд Трамп та лідер КНДР Кім Чен Ин підписали підсумковий документ:

  1. Сполучені Штати та КНДР зобов'язуються встановити нові відносини США-КНДР відповідно до бажання народів обох країн досягти миру та процвітання.
  2. Сполучені Штати та КНДР об'єднають свої зусилля із створенню тривалого та стабільного мирного режиму на Корейському півострові.
  3. Знову підтверджуючи Декларацію від 27 квітня 2018 року, підписану у Панмунджоні (між лідерами КНДР та Південної Кореї, - ред.), КНДР зобов'язується докласти зусиль для повної денуклеаризації Корейського півострова.
  4. Сполучені Штати та КНДР зобов'язуються проводити роботи із пошуку останків військовополонених, включаючи негайну репатріацію тих, кого вже ідентифікували.
Наші інтереси: 

Трамп починає і досягає успіху! Такі дії можна вважати свідченням готовності КНДР виконувати зобов'язання щодо згортання ядерних програм.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Очевидно, пильнуємо, чи КНДР дотримається повного слова.

Але сам факт, що процес вона розпочала, заперечує медійні фейки про зневагу до Трампа...

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Очевидно, пильнуємо, чи КНДР дотримається повного слова.

Але сам факт, що процес вона розпочала, заперечує медійні фейки про зневагу до Трампа...

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

КНДР треба викинути на смітник російську зброю і придбати американську. Це буде рішучим кроком до розриву з Московією.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!