Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Кіпр продовжує обстоювати інтереси РФ

Категорія:

Разом з Італією та Угорщиною Кіпр просить Євросоюз закликати до припинення вогню в Україні та мирних переговорів із Росією. Італія запропонувала негайне припинення вогню та мирні переговори. Угорщина виступила проти нафтового ембарго, а Кіпр стурбований вимогою заборонити продаж нерухомості громадянам РФ.

22052903.jpg

Фото: Getty Images

Таким чином ці країни протиставили себе іншим країнам Євросоюзу, які мають намір зайняти жорстку лінію щодо Москви напередодні саміту, що відбудеться 30-31 травня. У проекті заключної заяви до саміту, який датовано 19 травня, йдеться, що Євросоюз «непохитний у своєму зобов'язанні допомогти Україні здійснити її невід'ємне право на самооборону проти російської агресії». У ньому не згадуються мирні переговори, пише Сyprus Daily News.

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн, виступаючи у вівторок на форумі в Давосі, зайняла жорстку позицію щодо Росії та не згадала про мирні переговори. Кіпр своєю чергою зайняв, на відміну від інших членів ЄС, протилежну позицію, покликану на умиротворення російського агресора. ЄС роками вимагав від Кіпру вжити заходів проти відмивання грошей, але країна не хотіла проводити реформи. Кіпр багато років був офшорним раєм для російських олігархів і, очевидно, «друзі Путіна», які лобіюють інтереси Москви, ще там залишилися.

До минулого року на Кіпрі дозволялося повністю таємне володіння компаніями, оскільки не було офіційного реєстру бенефіціарних власників. Крім того, сотні тисяч компаній базуються там через податкові пільги. Російські олігархи також багато років зберігали активи на Кіпрі та отримували вигоду з програми «золотих паспортів».

У квітні Чеське фінансово-аналітичне управління, яке має право заморожувати активи російських олігархів, поскаржилося на небажання Кіпру надавати інформацію про власників компаній, а це означає, що спроби Праги знайти та покарати російських олігархів виявилися марними.

Раніше Федеральне міністерство економіки та захисту клімату Німеччини розпочало розслідування у зв'язку зі спробою російського олігарха Олексія Мордашова вивести свою частку в німецькій туристичній компанії TUI з-під юрисдикції ЄС. Мордашов, якому належало 34% акцій TUI через кіпрську компанію Unifirm Limited, потрапив під санкції 28 лютого через зв'язки з Кремлем.

 

Наші інтереси: 

Розуміти, що у країн Євросоюзу є свої інтереси, якими вони не хочуть поступитися заради перемоги України. Тому мовчки воюємо, в тому числі й на інформаційному фронті. Робимо висновки, хто є союзником України, а хто ні. Ми повинні просувати власні національні інтереси.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андрій Гарас.
4
Середнє: 4 (1 голос)

Цікаво що б вони робили, якби у них чинилися такі звірства?

Теж йшли на поступки московії?

Радіймо життю граючи!

Коментарі

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Щойно мені стало відомо, що Кіпр спростував, що вимагає від України йти на поступки Росії – посол України Руслан Німчинський. Але, як кажуть, "ложечки знайшлися, але осадок залишився".

Зображення користувача Андрій Гарас.
4
Середнє: 4 (1 голос)

Цікаво що б вони робили, якби у них чинилися такі звірства?

Теж йшли на поступки московії?

Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

На мою думку "друзі Путіна не лише залишились на Кіпрі, але й вони там панують.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!