Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Канада продовжить військову тренувальну місію в Україні, дасть нелетальне обладнання та поділиться розвідданими

Канада на три роки продовжить та суттєво розширить UNIFIER – свою військову тренувальну місію в Україні. Кількість канадських військових в Україні планують збільшити до 400.

19031502.jpg

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо
Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що його країна розширить військову тренувальну місію UNIFIER в Україні, повідомляє “Укрінформ”.

“Наша відданість операції UNIFIER гарантує, що Збройні сили Канади продовжать підтримувати безпекові сили України, аби Україна могла захистити свій суверенітет, безпеку та територіальну цілісність”, – зазначив Трюдо.

За його словами, це коштуватиме Канаді 340 млн дол (близько 280 млн дол США).

“Я дозволив Збройним силам Канади упродовж найближчих днів направити до України 60 військовослужбовців, які приєднаються до близько 200 жінок та чоловіків, які вже перебувають в країні. Надалі Збройні сили матимуть змогу довести кількість військовослужбовців в Україні до 400”, – наголосив прем’єр-міністр.

Він додав, що Канада також передасть Україні “нелетальне обладнання, поділиться розвідувальними даними та допоможе протистояти кібератакам”.

 

 

Наші інтереси: 

Військова співпраця з Канадою. Зміцнення Української армії.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи