Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 19
  • Переглядів: 20

Какао: коротко про головне

Купити кондитерські інгредієнти – придбати найрізноманітніші компоненти для створення смачних та естетично привабливих солодких виробів – тортів, печива, тістечок, морозива, десертів тощо. Вони можуть включати як основні компоненти, так і додаткові, які надають виробам певного смаку, текстури та зовнішнього вигляду, наприклад, какао, яке ви можете замовити в YERO COLORS. Це незамінний продукт в кондитерському мистецтві. Виготовляють його з какао-бобів, які проходять кілька етапів обробки, щоб згодом перетворитися на порошок чи масло, яке використовується у виробництві шоколаду, напоїв та кондитерських виробів.

Виробництво какао передбачає кілька етапів. І розпочинається воно зі збору какао-бобів. Щоб вилучити боби, плоди какао-дерева (стріли) розрізають. Аби набути неймовірних смакових властивостей, ці цінні продукти мають пройти ферментацію. Для цього Їх накривають банановими листками.

Після ферментації боби сушать на сонці або в спеціальних сушильних установках. Згодом їх обсмажують, для підсилення смаку. А потім подрібнюють, для отримання какао-маси, з якої за допомогою пресування виділяють какао-масло та какао-порошок.

Типи какао-продуктів:

  1. Какао-порошок – залишок після виділення какао-масла з какао-маси. Використовується для приготування шоколадних напоїв, випічки та інших кондитерських виробів.
  2. Какао-масло – жирова частина какао-бобів. Використовується у виробництві шоколаду, косметики та фармацевтичних препаратів.
  3. Шоколад – продукт, що містить какао-масу, какао-масло, цукор та інші інгредієнти.

Какао містить вітаміни (A, B1, B2, B3, C, E), мінерали (калій, магній, залізо) і антиоксиданти (флавоноїди), які позитивно впливають на здоров'я. Вживання какао покращує настрій, сприяє зміцненню здоров'я серцево-судинної системи та забезпечує енергією. Какао є основним інгредієнтом багатьох продуктів і, завдяки своїм властивостям, широко використовується як в харчовій, так і в косметичній промисловості.

Какао застосовується у виробництві:

  • напоїв – гарячий шоколад, какао-напої;
  • кондитерських виробів – торти, печиво, тістечка, цукерки;
  • шоколаду – плитки, батончики, трюфелі;
  • косметики – креми, лосьйони, маски для обличчя на основі какао-масла.

Цікаві факти про какао

Какао, що є основним інгредієнтом для виготовлення шоколаду, має цікаву та багату історію, а також безліч корисних властивостей. Вважається, що воно було священним напоєм давніх цивілізацій – Майя та Ацтеків. Вони називали його «чоколатль» та використовували не тільки для приготування напоїв, але й як валюту. В Європі ж какао з'явилося лише в 16 столітті, після завоювання Мексики іспанськими конкістадорами.

Наразі, головні країни-виробники какао – це Кот-д'Івуар, Гана та Індонезія, які разом постачають понад 70% світового какао. А його вирощування підтримує біорізноманіття в тропічних регіонах, де зберігаються численні види рослин і тварин. Швейцарія ж відома, як найбільший споживач даного продукту. І це не дивно, зважаючи на об’єми виробництва шоколаду.

Какао багате на флавоноїди, які є потужними антиоксидантами. Вони сприяють покращенню кровообігу та загального самопочуття. Какао містить теобромін, який є стимулятором, схожим на кофеїн, але з м'якшою дією. Цей інгредієнт являється відмінним джерелом магнію, який необхідний для роботи м'язів та нервової системи. Можливо не так і не праві були люди, що вважали какао-боби є даром богів, яким всі успішно користуються і в наші дні.

Наші інтереси: 

Кулінарія

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Гермес Гіперборійський і Гомо триплекс

Засновник Гіперборії вічно юний Купало – Аполлон – Гермес – Ной: реконструкція міфу про перенародження світу (+аудіо)

Найголовнішою технологією нашого світу є технологія керованої молодості, або ж «вічного життя». Згідно з творами античних авторів, ця технологія була доступна народу гіперборіїв, який пережив Великий...

Останні записи