Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Італійські регулятори наказали заборонити ChatGPT через нібито порушення законів про конфіденційність даних

Світ:

Управління із захисту даних Італії (GPDP) опублікувало 31 березня прес-реліз, у якому йдеться, що компанія OpenAI не має законного обґрунтування для збору особистої інформації користувачів, що OpenAI також не має механізму, щоб зупинити неповнолітніх користувачів у доступі до сервісу, який "наражає неповнолітніх на абсолютно невідповідні відповіді порівняно зі ступенем їхнього розвитку та самосвідомості".

Про це пише The Verge, посилаючись на прес-реліз GPDP.

Це не перший випадок, коли італійський наглядовий орган з питань захисту даних вживає подібних заходів проти чат-ботів зі штучним інтелектом. Раніше регулятор заборонив чат-бот Replika.ai у лютому. Replika стала сумнозвісною через особисті стосунки, які деякі користувачі розвивають зі своїм чат-ботом, причому багато хто висловлював незадоволення після того, як компанія нещодавно видалила опцію еротичних рольових ігор.

GPDP заявляє, що у компанії є 20 днів, щоб повідомити, яких заходів вона вжила для виконання вимог регулятора, і в разі невиконання їй загрожує штраф у розмірі до 20 мільйонів євро (або 4 відсотки від річного світового обороту).

GPDP заявляє, що 20 березня ChatGPT порушив приватність даних розмов користувачів і платіжної інформації людей, які купили платну версію чат-боту. У чат-боті ChatGPT тоді сталася помилка – інші користувачі могли бачити теми розмов із ботом, які їм не належали. У компанії зазначили, що помилку вже виправили.

Помилка спричинила занепокоєння у користувачів, які тепер побоюються, що їхня особиста інформація може бути розкрита за допомогою цього інструмента. Збій, схоже, вказує на те, що OpenAI має доступ до чатів користувачів.

Рішення Італії вже набуло чинності. Це тимчасово обмежить обробку даних італійських користувачів чат-ботом ChatGPT.

Нагадаємо, ChatGPT – це чат-бот зі штучним інтелектом, розроблений лабораторією OpenAI. Він може видавати базовий програмний код, генерувати фінансовий аналіз, вигадувати персонажів, давати поради та відповідати на запитання. Також програма може розуміти природну людську мову та генерувати деталізований письмовий текст.

ChatGPT з середини лютого доступний в Україні.

Наші інтереси: 

Дві сторони однієї медалі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи