Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

«Історія показує, чому ми повинні підтримувати Україну» – The HILL

Категорія:

Автор статті намагається достукатися до тих західних політиків та обивателів, які все ще вагаються: чи варто підтримувати Україну…

20230616warinukraine.jpg

Photo by DIMITAR DILKOFF/AFP via Getty Images

Майкл Е. Хаммонд (Michael E. Hammond) понад два десятиліття працював радником Керівного комітету Сенату. Зараз він є головним радником організації «Власники зброї Америки». Він на власні очі спостерігав події у Східній Європі у 1980-ті роки, які врешті-решт призвели до падіння комуністичної системи у цьому регіоні.

Ось головні тези його статті:

Якщо є сумніви щодо того, чи є виживання України стратегічним інтересом для США, ми повинні згадати історію холодної війни. Відродження Радянського Союзу у будь-якій формі та його поєднання з комуністичним Китаєм, котрий починає все більш агресивно висловлюватися про своїх сусідів - це може штовхнути світ у нове біполярне протистояння з перспективою переростання у справжню глобальну війну.

Погроза Путіна розпалити Третю світову війну може переконати декого відмовитися від допомоги Україні. Проте, якщо такі загрози виходять сьогодні від держави, на яку припадає лише 2 відсотки світового валового внутрішнього продукту, то ставки будуть значно вищими, якщо вона знову перетвориться на наддержаву.

Якщо Україна програє, то це буде вирок Тайваню, який може піддатися китайському вторгненню протягом кількох місяців.

Якщо Америці не вдасться зупинити агресію Путіна в Україні, яке ще можна зупинити з відносно мінімальними витратами та ризиком (мається на увазі - витратами та ризиком для США), тоді доведеться протистояти Путіну за набагато дорожчих та ризикованих обставин, з втратою життя американців.

 

 

Наші інтереси: 

На жаль, чимало західних політиків все ще сприймають російсько-українську війну як таку собі територіальну суперечку. Тож нам треба більше приділяти уваги тим з них, хто розуміє, що ця війна має більш глибокі причини. Це війна світоглядна, війна за свободу проти тиранії. Це розуміє Майкл Е. Хаммонд, статтю якого опубліковано в газеті «The HILL».

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи