Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Інгмар Бергман: знаменитий шведський кінорежисер, прихильник націонал-соціалізму

Улітку 1934 року Бергман провів шість тижнів у Німеччині, куди його відправили з обміну. Його одноліток з німецької родини був членом Гітлерюгенда, і незабаром сам 16-річний Інгмар захоплюється націонал-соціалізмом. 

Один з найзнаменитіших кінорежисерів ХХ століття в молодості був пристрасним шанувальником Гітлера. Будучи молодою людиною, він побував у передвоєнній Німеччині за програмою культурного обміну молоддю.

Там він був присутній на виступі Гітлера, який приголомшив його і справив незабутнє враження. На кілька років Інгмар став шанувальником німецького фюрера.

Крім того, Гітлеру співпереживав і  батько Бергмана. Проте нема ніяких даних, що він коли-небудь був активістом нацистського руху.

Після війни:

Бергман став великим режисером, одним з головних людей в культурі ХХ століття.

Оскільки він ніколи не агітував за націонал-соціалізм і любив Гітлера мовчки, йому не довелося зазнавати переслідувань в післявоєнні роки.

Він прожив довге життя і помер в 2007 році.

Джерело: Євгеній Антонюк. Мій друг - Гітлер: найзнаменитіші шанувальники нацизму

Наші інтереси: 

Націонал-соціалізм захоплював неординарних особистостей 20 століття. Варто уважніше придивитися до постулатів цієї ідеології.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи