Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 10
  • Переглядів: 11

І знову про ленд-ліз. Чому він все ще не запрацював?

Категорія:

Американська допомога Україні йде завдяки Конгресу США і тиску американського суспільства на владу. Механізм ленд-лізу, який мав би спростити постачання зброї для України – не працює.

230511arms-2.jpg

 HIMARS на літаку C-17 Globemaster III, 27 січня 2022 року.
HIMARS на літаку C-17 Globemaster III, 27 січня 2022 року, на авіабазі Корпусу морської піхоти Кемп-Пендлтон. В Україну відправляють аналогічні.

9 травня 2022 року Президент США Джо Байден підписав закон про ленд-ліз для України на 2022-2023 фінансові роки. Минув рік. Закон про ленд-ліз так і не запрацював.

Ну не хоче Джо Байден допомагати Україні. Тому й перекладає це все на Конгрес.

За американськими законами саме Палата Представників Конгресу США затверджує виділення грошей на різні державні програми, зокрема й на військову допомогу Україні.

При виділенні грошей на ту чи іншу програму документ має пройти низку юридичних процедур, що потребує чимало часу. Закон про ленд-ліз дозволяв би Президентові в межах визначеної суми надавати Україні військову допомогу без узгодження з Конгресом, а просто помахом пера. Проте Президент цього не робить, а тому кожен пункт допомоги Україні проходить низку юридичних процедур і узгоджень.

Наші інтереси: 

Треба розуміти, що команда Джо Байдена ставиться до війни в Україні не як до боротьби зі всесвітнім злом, а як до інструменту піар-кампанії.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи