Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Хроніки спротиву: У світі наростає частота та інтенсивність акцій протесту проти ковідних обмежень

Верховний Суд США заблокував «мандати вакцинації» Байдена. Великі акції протесту відбулися у Франції, Люксембурзі та Польщі. Кілька тисяч чеських поліціянтів, пожежників, рятувальників підписали петицію проти їх примусової вакцинації, а також провели в Празі акцію протесту. В Нідерландах рівень вакцинації складає 85%, але країну посадили на жорсткий локдаун.

У четвер в Болгарії відбулася велика акція протесту проти ковідних обмежень. В Болгарії один з найнижчих в Європі рівнів вакцинації, біля 26%. Болгари не бажають ставити на себе медичні експерименти. Учасники акції навіть намагалися штурмувати парламент. Відбулися зіткнення з поліцією.

В п’ятницю Верховний Суд США заблокував «мандати вакцинації» Байдена. Сплячий Джо проштовхував положення, що всі фірми, які мають від 100 співробітників повинні примусово всіх вакцинувати або звільнити з роботи. Тобто він збирався позбавити роботи й засобів для існування мільйони людей. Верховний Суд сказав «Ні!». Дії Байдена визнано перевищенням повноважень. Сам Байден замість того, щоб визнати рішення Верховного Суду почав через свою пресслужбу висловлювати «розчарування» і робити натяки, що він мав судів глибоко в носі та буде продовжувати свою протизаконну діяльність.

В Нідерландах рівень вакцинації складає 85%. І при тому країну посадили на жорсткий локдаун. В п’ятницю ввечері відбувалися сутички між поліцією і тими, хто проти обмеження прав і свобод. Поліція доволі жорстко розганяла людей. В суботу вже тисячі людей вийшли на акцію протесту проти примусової вакцинації та локдауну.

У суботу у багатьох містах Польщі одночасно відбулися великі акції протесту проти примусової вакцинації та «паспортів вакцинації». Поляки голосно висловилися проти спроб обмежити їхню свободу.

Вже традиційно у ці вихідні великі акції протесту відбулися у Франції. Фактично, у Франції об’єдналися акції противників «паспортів вакцинації», ковідних обмежень і акції жовтих жилетів. Акції відбуваються дуже великі. Відбуваються невеликі зіткнення з поліцією.  А вчора на цих акціях ще лунали гасла на підтримку першої ракетки світу Новака Джоковича, якому анулювали візу до Австралії й депортували. Тому, що він не вакцинований від ковіду і має довідку про протипоказання до вакцинації. Так що він не зможе узяти участь в чемпіонаті Australian Open, який починається сьогодні. Сьогодні зранку Джокович прибув у Дубаї. Невдовзі після обіду Джокович прибув у Белград, де його зустрічали, як національного героя.

Канцлер Австрії Карл Негаммер у п’ятницю оголосив про остаточний варіант законопроєкту про обов’язкову вакцинацію всього населення. Починаючи з березня будуть штрафувати всіх невакцинованих від 18 років й старше. В першому чорновому варіанті закону пропонувалося штрафувати невакцинованих від 14 років. Сума штрафу 3600 євро. Штраф будуть стягувати кожен квартал, тобто 4 рази на рік. Закон буде розглядатися парламентом у четвер, 20 січня, і скоріш за все його буде схвалено. Зараз в Австрії вакциновано 73,5% населення. Бажання влади штрафувати невакцинованих викликало обурення в австрійців. Тисячі людей вийшли на акції протесту у ці вихідні.

В Люксембурзі, відомому своєю свободою, який для спостерігачів іззовні уявляється місцем де можна майже все – у суботу відбулися акції протесту проти примусової вакцинації та «паспортів вакцинації». Поліція доволі жорстко розганяла ці акції.

Наші інтереси: 

Вже давно пора зрозуміти, що відсторонення людей від роботи, заборона на професії, заборона на користування громадським транспортом, примус до вакцинації тих, кому вона не потрібна або взагалі протипоказана тощо – це все не про здоров'я, а про нав'язування суспільству тоталітаризму. Під розмови "про боротьбу з хворобою".

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Погорілець.
0
Ще не підтримано

Щоб суспільство почало мислити потрібна певна кількість пролитої крові. Смертей стало достатньо, щоб люди серйозно почали ставитися до ситуації.
План ініціаторів вакцинації загалом виконано. Та чи встигнуть вони насолодитися плодами?

Коментарі

Зображення користувача Микола Погорілець.
0
Ще не підтримано

Щоб суспільство почало мислити потрібна певна кількість пролитої крові. Смертей стало достатньо, щоб люди серйозно почали ставитися до ситуації.
План ініціаторів вакцинації загалом виконано. Та чи встигнуть вони насолодитися плодами?