Зображення користувача Арсен Дубовик.
Арсен Дубовик
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Хроніка подій в Мукачеві

Конфлікт виник між особами, які представились як Правий Сектор, та людьми народного депутата Михайла Ланя (відомого кримінального авторитета “Блюка”). Обидві сторони були озброєні, тож зчинилась перестрілка. Вже є двоє загиблих бійців Правого Сектору (ще п’ятеро важкопоранених з обох сторін). Лікарі борються за життя цивільного, є ще декілька поранених, але в стабільному стані. 

На місці події працюють працівники міліції та СБУ. Місто оточено силовиками. Навколо спорткомплексу “Антерес” (бувший Червоний дракон) , а також в районі Червоної Гірки силовики оголосили проведення антитерористичної операції . 

 

Після розбірок на території закладу “Антарес”, близько 14:00 було чутно постріли на трасі Київ-Чоп, неподалік Червоної гори. Очевидно, це було продовженням з’ясування стосунків між озброєними особами. Поблизу посту ДАІ на в’їзді в місто палає машина. Стрілянина триває. З Ужгороду вирушило декілька автомобілів Правого Сектору, а також біці спецподрозділів МВС. Штаб ПС оголосив мобілізацію бійців по всій Західній Україні. Міністр МВС Аваков перед проведенням активної фази АТО запропонував учасникам перестрілки здатися. 

В Мукачеві тривають перестрілки. Є жертви. Достеменно невідомо про двох вбитих. Траса Київ-Чоп перекрита. Перестрілки тривають, чутно вибухи гранат. Все це відбувається поблизу Червоної Гірки, що на виїзді з Мукачева.  

15:30 Поранено вісім людей, серед них і правоохоронці. 

16.07 В’їзд в Ужгород перекрили. Ні в’їхати, ні виїхати. В Мукачеві, Ужгороді розпочалась антитерористична операція.

16:29 Кореспондент повідомляє про ще одну пожежу біля посту ДАІ. З гранатометів “правосекторівцями” було спалено дві міліційні машини.

16:21 Надійшов дзвінок від водія вантажівки: “Пост ДАІ частково захопили бійці Правого Сектора”. Інформація перевіряється.

16:28 Пожежу загасили рятувальники. Ситуація залишається напруженою. Слідкуйте за оновленнями. Ужгород теж очепили. Інформація про загиблих ще не підтверджена. 

16:52 Постріли стихли.

17.35 Стало відомо про двох вбитих та 4-ох важкопоранених бійців Правого Сектору.

17:38 Є інформація, що через Нижні Ворота в сторону Мукачева прорвалось чотири машини ПС. Поки , що бійці Правого Сектору відійшли в ліс. 

17:46 Пост ДАІ поблизу Мукачева функціонує. Затримано джип зі зброєю, з написом “Правий Сектор”. Пасажири затримані. 

18:14 З’явилась інформація, що серед людей нардепа Ланя є загиблий.  

18.24 Оновлена інформація: двоє загиблих серед “правосекторівців”, ще двоє серед людей Ланьо.

18:34 Мустафа Найєм у Твіттері: “До Мукачева стягують додатковий спецназ та СБУ”. Сам народний обранець вже вирушив до Мукачева.

18:56 «Я знаю ситуацію, яка йде від центральної районної лікарні. 5 хвилин тому головний лікар повідомив, що 10 чоловік поранено. Із них четверо – спецпризначенці, один – із кримінальної міліції, п’ять цивілних», – розповів мер Мукачева Золтан Лєндєл. За його словами, одна людина перебуває у важкому стані через поранення голови. Прокуратура відкриватиме справу за фактом вчинення терористичного акту.  Члени Правого Сектору чинять опір правоохоронцям.

19:13 В Ужгороді помітили бронетехніку. “Пів години тому в Доманинцях, при виїзді на трасу. В Мукачево? Чи Ужгород укріплювати будуть?”, – повідомляє у ФБ Михайло Данканич

20:06 Віталій Дюрдь – волонтер з Ужгорода в ФБ-акаунті:

УВАГА! УВАГА! УВАГА! У випадку продовження неадекватних дій з боку працівників МВС, Нацгвардії, екс-Беркуту, Соколу, СБУ та інших силових структур по відношенню до бійців ПС у зв’язку з ситуацією в м. Мукачевому 11.07.2015 р. (як щодо їх затримання, так і щодо одностороннього підходу до “призначення винних”), ОГОЛОШУЮ ПРО БЕЗСТРОКОВУ ВІДМОВУ ВІД НАДАННЯ ВОЛОНТЕРСЬКОЇ ДОПОМОГИ ВКАЗАНИМ ПРАВООХОРОННИМ ОРГАНАМ. ВИ МАЄТЕ ЗАХИЩАТИ НАРОД, А НЕ БАНДИТСЬКІ КЛАНИ. Слава Україні! Прошу колег-волонтерів приєднуватися до заклику."

20:09 Фото Нацгвардії – виїжджають:

11713499 1446572059000095 348784115 n

21:30 Остання інформація: Балога в Мукачеві у складі переговорної групи по припиненню вогню.

21:40 Як повідомляє Закарпаття онлайн, посилаючись на власні джерела  в правоохоронних органах, депутат Ланьо ще вчора ввечері покинув Україну, а закарпатська міліція була попереджена про сьогоднішній конфлікт.

22:00 Балога оголосив вимоги ПС для здачі: 1) наказ Яроша щодо розброєння; 2) гарантії направлення їх на Київ в СБУ.

 
Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

Ви точно не знаєте будь-яких особливостей цієї справи, але схоже на звичайне "поділили все на чорне і біле".

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Коментарі

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Президент та очільники спецслужб України ведуть переговори з Д.Ярошем щодо роззброєння бійців "ПС" у Мукачевому - нардеп

""У Мукачевому бандити "регіонала" Михайла Ланьо ... спробували фізично знищити бійців "Правого сектора". У цій акції взяли активну участь і бандити в міліцейських погонах, які перебувають на утриманні Віктора Медведчука. Після запеклого бою вбито два бійці "Правого сектора", поранені - четверо (з них двоє - важко)", - заявили в ПС." (Ярош про Мукачево: негайно затримати бандитів і міліцейських чинів, які віддали наказ)

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Хтось розхилитує? Історія повторюється - знову під виглядом "бандерівців" наступають "червоні"??

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Винищення добровольців триває ось і таким чином.

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

То хто ж хоче громадянську війну розпочати Це шлях ухилитися від реформ. А що робити добровольцям патріотам ,Чекати поки ъх винищать поодинці А яка наша позиція Сидіти собі тихенько в просорі волі.Скажіть будь ласка мені шановні чоловіки.

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

По-моєму хлопці з Правого Сектора уже явно загралися і перетворилися з бандерівців на звичайних озброєних кримінальщиків. Я, звичайно, не знаю всіх особливостей цієї справи, але схоже на звичайне зіткнення бізнес-інтересів, яке зайшло занадто далеко.

Проблема ще в тому, що багато людей не хочуть глибше розібратися, а просто поділили все на чорне і біле. І вважають, що якщо ПС брав активну участь в поваленні Януковича то значить він завжди правий, а влада завжди погана.

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

Ви точно не знаєте будь-яких особливостей цієї справи, але схоже на звичайне "поділили все на чорне і біле".

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Зображення користувача Світодар Мирний.
0
Ще не підтримано

Проблема не так в діяльності Правого Сектора. як в "бездіяльності" (співпраці) "слуг народу" (державних службовців) з олігархами, які для збілдьшення свого впливу використовують кримінальні елементи. Я не прихильник Правого Сектора. Але криміналізація України мені страшніша. І "бездіяльність" державних службовців провокує людей до підтримки Правого Сектора, провокує поляризацію думок, поділ на чорне-біле.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Людина добре діє тоді, коли в неї добре працює голова.

Організація - це велика людина. Головою в більш-менш чисельній організації є її політична надбудова з чітким світоглядом. У ПС цього нема, тому ПС - це "вершник без голови", хоча в організації є багато шляхетних і щирих людей.

З причини світоглядного хаосу і обмеженості лідерів ПС не вдалося створити політичну структуру, тому ця організація не має політичного прикриття. Відтак, не маючи власної голови, ПС неминуче є об’єктом зовнішніх маніпуляцій.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

ПС бракує голови,а ТГ бракує штурмових батальйонів.В даних обставинах це був би хороший робочий організм..історія підтверджує..ах мрії мрії...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Речник МВС російськомовний Антон Геращенко чистою російською мовою закликав бійців "Правого сектору" скласти зброю. Речник ПС російськомовний Артем Скоропадський чистою російською мовою заявив, що вони не складуть зброю. Спілкування мовою ворога свідчить про те, що їхні "меседжі" адресовані не українцям, а російським телеглядачам.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Наталка Артанія Кобза.
0
Ще не підтримано

Мене особисто дуже напружує, коли перемовини у питаннях державної ваги ведуться російською мовою. (ЯК ТАКЕ може бути? Речник МВС України виступає російською - про що це говорить? ) В такому випадку одразу бачу: театральне дійство, організоване з певною метою і для певної аудиторії. Втім, кому ще неясно, що наступ іде на ВЕСЬ добровольчий рух в Україні? А ПС чи ті, хто під його брендом виступають, створюють яскраву картинку, яка дає привід владі "монополізувати право на насильство". (Бридкішого вислову годі й придумати.)

Sapienti sat.

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Світлодар Мирний сказав Я не прихильник ПС Але криміналізація У країни мені страшніша.".І мені теж.Хоча стоп! Щоб втриматися в просторі в просторі волі страху _зась. Тоді запитання ..В що виллється мобілізація (якщо вона відбудеться) бійців яку штаб ПС оголосив по всій Західній Україні немає права на існування ,Ш.соколійці вибачте я самовиховуюсь.

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Дякую Миро Подуму за зрозумілий коментар.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Трохи прояснюють події в Мукачеві (і довкола них) коментарі до статті на сайті Асоціації власників зброї - http://zbroya.info/uk/blog/6625_protistoiannia-v-mukachevi/
Як згадаю вибори, то завжди Закарпаття чогось(!) були синенькими ("регіонали") за результатами голосування... І думалося тоді - ну чому!? Це ж Західна Україна?! Тут повстанці проти совітів воювали...
Точно догниває ця держава.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Ні друже,Ти просто не знаєш,що таке Закарпаття..Це феодальне князівство у складі України..такий собі західноукраїнський Донбас..Було потрібно те що сталося,що б мати причину до дій..Надіюсь,що піде за одеським сценарієм..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Оце - "Закарпаття"?
Президентська братва: «БАЛОГАн», Вася «Ресторан», «Блюк», «Осел», клан Дженовезе та інша бруд
Тут згадується і Ланьо...
(Щоб читати українською: ПКМ - "Перекласти такою мовою - українська")

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Наталка Артанія Кобза.
0
Ще не підтримано

А взагалі українців ЗМІ зомбують так само, як і росіян. Тобто з патріотів роблять бандитів. Насправді ж, хлопці ПС намагалися зробити те, на що влада закриває очі, бо депутати самі й кришують контрабандні потоки. ЦІкаво те, що у протистоянні ПС з бандитами влада виступає не проти бандитів (бо сама ж їх і леліє), а проти ПС.

Sapienti sat.

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Влучне і коротке прояснення хто є хто.
Миро Продум

Цитата:
Спілкування мовою ворога свідчить про те, що їхні "меседжі" адресовані не українцям, а російським телеглядачам.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!