Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Хорватія виплатить по 26 тисяч євро емігрантам, які повернуться на батьківщину

Програма орієнтована на хорватів, які емігрували до інших країн ЄС. Під девізом «Я вибираю Хорватію» учасники мають отримати до 26 тисяч євро, коли повернуться до Хорватії з інших країн ЄС та створять компанію.

За офіційними даними, з моменту вступу до ЄС у 2013 році країну залишили понад 230 тисяч хорватів. Більшість із них вирушили до інших країн ЄС, таких як Німеччина, Австрія чи Ірландія, сподіваючись на краще життя. Тепер уряд сподівається повернути від 4000 до 4500 із них до Хорватії в рамках програми, яка стартує 1 січня.

Прем'єр-міністр Андрій Пленкович обґрунтував програму скороченням населення. Демографічне відродження важливе ще й тому, що населення Хорватії також дуже старіє.

Десять років тому у Хорватії проживало близько 4,2 мільйона жителів. Результати нового перепису мають бути представлені на початку наступного року. Експерти очікують, що тоді буде зафіксовано скорочення чисельності населення майже на десять відсотків.

Нова програма також покликана мотивувати людей, які переїхали із сільської місцевості до міст Хорватії, повернутися до малонаселених районів. Вони повинні отримувати такі самі премії, як і емігранти, які повернуться.

Наші інтереси: 

Розуміти, що корінні європейські народи зникають або в результаті демографічної кризи, або в результаті асиміляції. Тож потрібно про це подумати заздалегідь, щоб не отримати результат, як в Хорватії.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи