Зображення користувача Миро Продум.
Миро Продум
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Греки створили свій інтернет з пошуковиком і файлообмінниками

Категорія:

У спробі перемогти дорогі тарифи ненадійних корпоративних телекомів, грецьке співтовариство в Афінах створило свій власний приватний інтернет - Athens Wireless Metropolitan Network (AWMN). Проект «AWMN» є Mesh-мережею з більш ніж 1000 учасників, побудованій на базі мережі Wi-Fi антен на дахах.

Історія AWMN почалася в 2002 році як відповідь на погану якість інтернету, що надається офіційно зареєстрованими операторами зв'язку в Афінах. Проте через 10 років стало ясно, що у подібної мережі є й інше важлива властивість, а саме - захист демократичних цінностей інтернету. Оскільки приватна мережа не залежить від сервісу провайдерів, то влада, що бажає контролювати діяльність в Інтернеті, не може перекрити користувачам доступ до AWMN.

Це «альтернативно-обдароване» мережеве співтовариство стало настільки популярним в Афінах, що в ньому навіть з'явилися власні сервіси, блоги і навіть свій внутрішній пошуковик. Подібним чином найбільша меш-мережа в світі «Guifi» надає доступ до інтернету жителям сільської місцевості Іспанії. На сьогоднішній день в ній перебуває більше 21 тисячі учасників.

Також подібні саморобні меш-мережі дозволяють провести інтернет у тих місцях, що їх великі провайдери не можуть або не хочуть досягти. Наприклад, така мережа була побудована в Брукліні, США, після того, як ураган Сенді зруйнував комунікації великих місцевих провайдерів. У цьому контексті так само варто пригадати мікропровайдера GSM-зв'язку, створеного самими жителями міста Вілья-Талеа-де-Кастро з населенням близько 2500 чоловік.

Можна помітити, що меш-мережі є альтернативою існуючому інтернету і доповненням до I2P і TOR

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Стежимо за цим проектом. Див. також тут. Може статися, що завтра з’явиться взагалі щось нове - як військова розробка.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

!Це рух від 0 до 1!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Кабан Іклан.
0
Ще не підтримано

Шановний Миро Продум, що ти думаєш про цю штуку http://hyperboria.net
?

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Стежимо за цим проектом. Див. також тут. Може статися, що завтра з’явиться взагалі щось нове - як військова розробка.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!