Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець

Global Drone Аcademy – в Україні сертифікували першу приватну школу підготовки операторів БПЛА

Категорія:

Міністерство оборони України сертифікувало першу приватну школу операторів безпілотних літальних апаратів. Сертифікат за спрощеною процедурою отримала київська приватна школа Global Drone Аcademy.

241017dron.jpg

Фото: Міністерство оборони України

Про це повідомляє Міноборони України у своєму Телеграм-каналі.

Відтепер заклад не лише навчатиме військових і цивільних управлінню дронами, але й надаватиме випускникам відповідну військово-облікову спеціальність. Це дозволить їм служити у війську за конкретним напрямком.

Процес відбувся в рамках експериментального проекту з сертифікації приватних шкіл БпЛА, який два тижні тому затвердив Кабінет міністрів України.

Ініціатива спрямована на збільшення кількості фахівців, які проходять підготовку в Україні, та покращення якості навчання у приватних школах. Адже сертифіковані компанії мають відповідати чітким критеріям.

Global Drone Аcademy працює ще з 2022 р. За цей час школа випустила понад 3 700 операторів БпЛА. Серед її випускників — військові ССО, ГУР, СБУ та ЗСУ.
Сертифікація шкіл підготовки операторів БПЛА

Раніше Мілітарний портал розповідав, що український уряд дав старт створенню сертифікованих приватних шкіл для навчання операторів дронів. З початку повномасштабного вторгнення в Україні зʼявилися десятки приватних навчальних центрів пілотів БпЛА, але єдина система регулювання їхньої діяльності була відсутня.

Навчальні заклади зможуть отримати сертифікат та офіційно навчати операторів, які після успішного складання іспитів зможуть обійняти посади операторів БпЛА у військових підрозділах всіх складових Сил безпеки та Сил оборони.

Щоб отримати ліцензію, школа має проводити навчання з керування чи виготовлення дронів та мати 3 й більше безпілотників для тренування і сертифікації пілотів.

Крім того, приватний навчальний заклад має мати навчальні програми для підготовки пілотів на наявних БПЛА та найняти 3 й більше сертифікованих інструкторів для проведення навчання.

Наші інтереси: 

Розвиток нового виду зброї та його застосування в сучасній війні. Україна має перемогти РФ асиметричними діями.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами (+аудіо)

Слухаємо нове озвучення про те, що мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови...

Останні записи