Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Генасамблея ООН 14 листопада ухвалила резолюцію про виплату Російською Федерацією репарацій Україні

Категорія:

Генеральна Асамблея ООН ухвалила резолюцію, в якій визнано, що Росія повинна відповісти за порушення міжнародного права та законодавства України. Резолюцію підтримали 94 країни зі 192 членів ООН, 14 було проти, 73 утрималися.

"Росія повинна нести правові наслідки всіх своїх дій, які порушують міжнародне право, зокрема, шляхом відшкодування завданої шкоди", – йдеться у резолюції.

Як відзначає Польське радіо, резолюції Генеральної Асамблеї не мають обов’язкової юридичної сили, але мають політичне значення.

Постійний представник Польщі при ООН Кшиштоф Щерський у своєму виступі 14 листопада зазначив, що РФ повинна виплатити Україні повні репарації за завдані їй збитки.

А  постійний представник України при ООН Сергій Кислиця представив проект резолюції щодо створення механізму компенсації Україні збитків від війни, яку розв'язала РФ, повідомила агенція Укрінформ.
 
Він зазначив, що документ містить заклик до держав-членів об'єднатися та створити легітимну міжнародну інфраструктуру задля подолання наслідків російської агресії проти України.

Кислиця нагадав, що реагуючи на наслідки іракського вторгнення у Кувейт, Рада Безпеки ООН у 1991 році ухвалила низку резолюцій, відповідно до яких створили комісію та фонд для відшкодування збитків, завданих війною.

Але Росія не дозволила б ухвалити таке рішення у Радбезі щодо своєї війни в Україні, користуючись правом вето, констатував дипломат. Постпред наголосив, що РФ зруйнувала майже половину українських електромереж та інженерних комунікацій, залишивши мільйони українців без світла, води й опалення напередодні зими.

Укрінформ також зауважує, що Велика Британія підтримує прагнення України створити реєстр збитків для забезпечення того, щоб докази руйнувань, спричинених Росією, були задокументовані та збережені.

Наші інтереси: 

Вже почали говорити про репарації та позбавлення країни-агресора членства в Раді безпеки ООН.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи