Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Франція надала Україні ЗРК Crotale. Вони збивають крилаті ракети

Категорія:

Нещодавно Франція передала Україні дві ракетні батареї Crotale для протиповітряної оборони та дві реактивні системи залпового вогню для наземних ударів, повідомляє французький телеканал BFMTV з посиланням на інтерв'ю французького міністра оборони Себастьєна Лекорню газеті Le Journal du Dimanche. Одна батарея може мати до шести пускових установок.

За словами французького міністра, українська армія також просить радари, цей запит перебуває на "розгляді". Надати системи ППО Україні пообіцяв у жовтні президент Франції Емманюель Макрон. Тоді оглядач BFMTV припускав, що Україні нададуть 3-4 системи Crotale, пише BBC.News.

Crotale можна використовувати як у прифронтовій зоні для знищення літаків та гелікоптерів противника, так і в тилу для перехоплення крилатих ракет.

Останній чинник дуже важливий в умовах нищення Росією енергетики України в тилу саме крилатими ракетами.

Українське видання Defence Express повідомляє, що Crotale NG (Кроталь, "гримуча змія" французькою) - це ефективний ЗРК малої дальності дії розробки кінця XX сторіччя, який належить до армійського засобу ППО.

Комплекс має "морське коріння" та серійно встановлюється на фрегати типу La Fayette, а у сухопутній версії на рухоме шасі або на причіпній платформі.

ЗРК Crotale на французькому фрегаті La Fayette

Комплекс забезпечує пуск до 8 ракет VT-1 з радіокомандою системою наведення, вони забезпечують перехоплення цілей зі швидкістю до 1800 км/год. Одночасно ЗРК може обстрілювати 4 цілі, а швидкість реакції комплексу складає лише п'ять секунд завдяки цифровізації.

За словами міністра оборони Лекорню, Франція вже надала Україні воєнної допомоги на 550 млн євро і перебуває серед п'ятірки найбільших вкладників в українську безпеку.

За оцінками Інституту світової економіки в Кілі, станом на 3 жовтня Франція перебувала на 8 місці за розміром допомоги Україні - після США, ЄС, Великої Британії, Німеччини, Канади, Польщі та Норвегії. Переоцінка цього рейтингу відбудеться 6 грудня.

Телеканал BFMTV нагадує, що раніше Франція поставила Україні 18 гармат Caesar ("Цезар"), ракети Milan та Mistral, близько шістдесяти бронетранспортерів VAB, протитанкові міни HDP-2A2, спорядження захисту проти радіаційної, біологічної та хімічної загрози, окуляри нічного бачення. Вона також пообіцяла надіслати буксирувані гармати TRF1.

Французька гаубиця Caesar працює по позиціях росіян на Донбасі, 15 червня 2022 року

Франко-німецький оборонний конгломерат KDNS (компанії KMW та Nexter) незабаром запустить підприємство у Словаччині, яке буде обслуговувати техніку, надану Україні.

"Завданням буде швидке технічне обслуговування та ремонт транспортних засобів, зокрема самохідної гаубиці PzH 2000, колісної гаубиці Caesar, САУ Gepard і реактивної артилерійської системи Mars II, а також бронеавтомобіля Dingo", - йдеться в повідомленні KDNS.

Французький парламент також проголосував за фонд підтримки української армії на 200 млн євро. Як відзначає BFMTV, це дозволяє Україні розміщувати замовлення на обладнання у французьких компаній або забезпечити технічне обслуговування вже поставлених систем.

За словами міністра оборони Франції Себастьєна Лекорню, фонд також можна було б використати для придбання "транспортних засобів Bastion або понтонних мостів".

Лекорню також повідомив, що Франція планує провести навчання щонайменше 2000 українських військових. 400 українців вже пройшли навчання у Франції для того, щоб навчитися використовувати зброю, яку надає Париж Україні.

Нагадаємо Німеччина за останній тиждень дала Україні 1000 реактивних снарядів для РСЗВ MARS II; 8 важких танкових тягачів M1070 Oshkosh (раніше поставлено 5 од.); 39 позашляховиків прикордонної охорони (раніше: 22 од.); запчастин до кулеметів М2; 30 кулеметів MG3 для броньованих ремонтно-евакуаційних машин та багато іншого, що потрібно у цій війні.

Наші інтереси: 

Нарешті країни Західної Європи почали давати Україні потрібну зброю. Вони зрозуміли, що Україна переможе. На початку цієї війни Франція та Німеччина боялися програшу Росії, а президент Франції Макрон казав: "Ми не повинні принижувати Росію".

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

У Франції оглядаються на переможну сторону. Але деякі вчорашні москвофіли розплющили очі і тепер переконані, що Україні треба помагати, аби швидше закінчити війну. 

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

У Франції оглядаються на переможну сторону. Але деякі вчорашні москвофіли розплющили очі і тепер переконані, що Україні треба помагати, аби швидше закінчити війну. 

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !