Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

ФОПи приносять Україні більше 1 мільярда доларів на рік

В Україні майже 2 млн підприємців, і кожен з них сплачує в середньому 13 тисяч гривень щороку. У 2019 році обіг ФОПономіки становив 1 млрд доларів, повідомляється на сайті відкритих даних Опендатабот.

 

"За вісім років надходження від ФОПів в бюджет зросли у 24 рази. Лише за останні два роки сума надходжень зросла на 10 млрд гривень. У 2019 році підприємці сплатили майже 25 млрд гривень, у 2018 році ця сума становила 19,8 млрд гривень, у 2017 - 15,4 млрд", – йдеться у повідомленні Опендатаботу.

Кількість ФОПів збільшується в середньому на 7 тисяч щомісяця: відкривається близько 20 тисяч, а закривається близько 13 тисяч.

Наразі в Україні зареєстровано 1 903 725 ФОПів.

Протягом останніх п’яти років спостерігається тенденція на збільшення кількості жінок у бізнесі. У 2016 в Україні було 43.7% жінок-підприємиць. Вже у 2018 році цей показник зріс до 45% ФОПів.

Довідка НО:

ФОП – це фізична особа-підприємець. Щомісяця платить 22% від доходу в Пенсійний фонд у вигляді так званого єдиного соціального внеску (мінімальний внесок становить 1100 грн), за це йому нараховують страховий стаж, необхідний для виходу на пенсію. Окрім ЄСВ ФОП платить від 5% до 18% податку і 1,5% військового збору.

Наші інтереси: 

Розуміти, як наповнюється державний бюджет, з якого платять зарплати чиновникам і бюджетникам, а пенсії – пенсіонерам. Розуміти, що ФОПи – це самостійні самозайняті люди, які живуть за рахунок власної праці і сплачують державі податки.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи