Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 51
  • Переглядів: 56

Фінляндія продовжить тримати закритим свій кордон з Росією – це критичне питання національної безпеки

Категорія:

Уряд Фінляндії вирішив подовжити повне закриття кордону з Росією щонайменше до 11 лютого. За даними Міністерства внутрішніх справ, велика кількість мігрантів з третіх країн в Росії мала бути направлена до Фінляндії у разі відкриття кордону.

 

24011103.png

Міністерка внутрішніх справ Марі Рантанен. Фото: A-talk

Про це на прес-конференції 11 січня повідомила міністерка внутрішніх справ Марі Рантанен (партія ”Справжні фіни”), повідомляє Фінський національний мовник Yle.

"Національна безпека є критичним питанням для Фінляндії", – так обґрунтувала Марі Рантанен рішення уряду Фінляндії.

Міністерство внутрішніх справ повідомляє, що, виходячи з наявної у них інформації, в Росії неподалік кордону з Фінляндією все ще перебуває велика кількість мігрантів з третіх країн, які очікують відкриття пунктів перетину.

10 січня Yle повідомляло, що чотири людини нелегально перетнули кордон в Паріккалі.

Перші пункти пропуску на кордоні Фінляндія закрила ще 17 листопада у відповідь на те, що російська влада навмисно направляла шукачів притулку з таких країн як Сирія, Ірак, Афганістан тощо до Фінляндії.

Врешті, наприкінці листопада були закриті всі пункти пропуску на кордоні з Росією. Прикордонні пункти ”Ваалімаа” та ”Нійрала” поновили свою роботу 14 грудня, але через нову хвилю мігрантів повне закриття довелося відновити вже наступного дня.

Наші інтереси: 

Добре, що нарешті усі зрозуміли – національна безпека є критичним питанням для країн, що межують з РФ. РФ вміє вести гібридні війни та створювати проблеми країнам, які незалежні від неї.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи