Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Facebook як загроза Демократичній партії США

Категорія:

Елізабет Воррен знову критикує Цукерберга, бо вважає, що політична реклама у Facebook працює на користь Дональда Трампа.

Сенаторка-демократ від штату Массачусетс Елізабет Воррен і генеральний директор Facebook Марк Цукерберг. Bridgett Bennet | Bloomberg | Getty Images


Як я уже писав, останнім часом представники Демократичної партії США стали все частіше висловлюватись за більше регулювання Фейсбуку, бо на їхню думку неконтрольоване поширення політичної реклами може нашкодити демократії. Одною з найбільш активних критиків політики Facebook була сенаторка-демократ від штату Массачусетс Елізабет Воррен (Elizabeth Warren). Настільки активною, що Марк Цукерберг навіть назвав її в якійсь приватній розмові «екзистенційною загрозою». Проте аудіозапис цього висловлювання якимось чином «виплив» у мережі і "плеснув бензину" в полум’я пристрастей. 

У четвер, 18 жовтня, Марк Цукерберг виступив з емоційною промовою у Джорджтауновському університеті на захист свободи слова. Серед іншого він сказав, що не буде забороняти у Facebook політичну рекламу, тому що на його думку «технічні фірми не повинні самостійно вирішувати, хто правий».

Марка можна зрозуміти. Бізнес фейсбуку – це продаж реклами. Саме продаж реклами приносить гроші. А політична реклама під час наближення президентських виборів – це великі гроші.

Проте така позиція не влаштовує Демократичну партію США, представники котрої все частіше заявляють, що політична реклами у Facebook допоможе Трампу виграти вибори 2020.

Вже після промови Цукерберга у Джорджтауновському університеті Елізабет Воррен знову розкритикувала керівника Facebook. В своєму твіттері вона написала:

«Сьогоднішній виступ Марка Цукерберга продемонстрував, як мало він навчився з 2016 року, та наскільки Facebook не готовий до виборів 2020 року.»

«Раніше у Facebook була політика, яка не допускала дезінформації в будь-якій рекламі. Facebook будував стосунки із незалежними контролерами фактів, тобто Facebook  не був єдиним, хто вирішує, що є брехнею. Але Facebook виключив політичну рекламу з цієї політики.»

«Ось в чому річ, Марку. Трамп не просто публікує брехню на власній сторінці для своїх послідовників. Facebook приймає від Трампа мільйони доларів за розміщення політичної реклами, в тому числі з дезінформацією та відвертою брехнею. Таку рекламу, яку телеканали навіть не беруть до розгляду.»

Нагадаємо, що Елізабет Воррен разом з Джо Байденом (Joe Biden) та Берні Сандерсом (Bernie Sanders) утворюють трійку найбільш імовірних кандидатів у Президенти США від Демпартії на виборах 2020 р.

Цікавий факт. Сама Елізабет Воррен тривалий час брехала, що є нащадком американських індіанців. І як представник пригнічених в минулому меншин, мала преференції при влаштуванні на викладацьку посаду. З часом генеалогічні дослідження не виявили у неї індіанських предків. Під тиском громадськості Елізабет зробила генетичну експертизу,  яка показала, що з високою імовірністю у неї був індіанський предок десь між 6 і 10 поколінням. Що таке 6 поколінь - це приблизно 200 років. Що таке 10 поколінь – це приблизно 300 років. Тобто у Елізабет був один індіанський предок десь у 17-му – першій половині 18-го століття. Це десь між 1650 та 1750 роками. В такий ситуації оголошувати себе нащадком індіанців якось дивно.

Наші інтереси: 

Стежимо за подіями в США, які мають вплив на решту світу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Головним ресурсом демократів США є великі ЗМІ, готові підтримати кого завгодно, аби тільки не Трамп. Натомість Фейсбук, будучи комерційною рекламною мережею, просуває майже будь-яку інформацію, аби тільки за неї платили. Це вибиває у демократів медійну монополію і викликає сильне роздратування.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Головним ресурсом демократів США є великі ЗМІ, готові підтримати кого завгодно, аби тільки не Трамп. Натомість Фейсбук, будучи комерційною рекламною мережею, просуває майже будь-яку інформацію, аби тільки за неї платили. Це вибиває у демократів медійну монополію і викликає сильне роздратування.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Валерій Зміївський.
0
Ще не підтримано

Останні два повідомлення Бена Фулфорда, який є інформаційним каналом одного з азійських таємних товариств, лише підтверджують те, що ми живемо напередодні важливих подій у США

22.10.2019 р. Бен Фулфорд 14 октября 2019 года
https://www.youtube.com/watch?v=ujwN59i0MYs&t=468s

25.10.2019 р. Бен Фулфорд 21 октября 2019 года
https://www.youtube.com/watch?v=7mWFFYcFaUs&t=530s