Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Facebook видаляє події про антикарантинні акції протесту в деяких штатах США

Зокрема, видалив події в штаті Небраска, Нью-Джерсі та Каліфорнія, які промотують протести проти заходів перебування вдома із-за COVID-19, спричиненої новим коронавірусом.

20042104.png

Pennsylvania, U.S., April 20, 2020. REUTERS/Rachel Wisniewski

Накази про перебування вдома, які, на думку експертів, мають важливе значення для уповільнення розповсюдження вірусу, але які нищать економіку США, прийняті на державному рівні. Facebook заявив, що буде слідувати цим директивам, а також видалятиме події, які ігнорують соціальне дистанціювання, пише Reuters.  

Facebook шукає рекомендації для уточнення сфери застосування наказів штатів у Нью-Йорку, Вісконсіні, Огайо та Пенсильванії. 

В той час, як більшість американців погоджуються з обмеженнями (за даними опитування Pew Research Center, що проводилося у квітні, 66% респондентів сказали, що вони більше стурбовані тим, що обмеження будуть зняті занадто швидко), протести розгорілися в декількох штатах.

У неділю близько 2500 людей зібралися в столиці штату Вашингтон Олімпії, протестуючи проти наказу губернатора, і сотні зібралися в столиці штату Колорадо.

Президент Дональд Трамп, здається, заохочує протестувальників у твітах закликом "LIBERATE" Мічиган, Міннесота та Вірджинія, у штатах, якими керують губернатори-демократи. ("LIBERATE" означає "визволити" - О.К.)

Відповідаючи на питання про використання Facebook для організації протестів, генеральний директор Марк Цукерберг в понеділок заявив ABC News, що зміст, який передбачає соціальне дистанціонування неефективним для зупинки розповсюдження вірусу, буде видалений, оскільки це "класифікується як шкідлива дезінформація".

Анти карантинні групи Facebook, спрямовані на Міннесоту, Вісконсин, Огайо, Пенсильванію та Нью-Йорк, які були створені трьома братами-активістами, що керували групами по захисту прав на зброю в декількох штатах, мали близько вже 220 тисяч членів за тиждень після їх створення.  

«Це значною мірою проблема Другої Поправки, а не проблема карантину», - сказав 28-річний Бен Дорр, один из братів, у телефонному интерв'ю Reuters з Нортфілда, штат Міннесота. 

Жодна з груп братів видалена не була.

Наші інтереси: 

Мати право на незгоду з діями влади, якщо вони (дії влади) є незаконними, а тим більше антиконституційними.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи