Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

“Експертна думка” на радіо “Країна ФМ”: модернізація системи фінансового моніторингу “Smart Advice”

В гостях у  “Експертної думки” засновниця консалтингової компанії “Smart Advice” Плахотіна Наталія Сергіївна.

Вітаю, пані Наталія! Перш за все розкажіть про компанію, з ким співпрацює, для кого створена і які основні продукти?

Вітаю! Наша компанія доволі молода, займається консалтингом на ринку фінансових послуг. Наші клієнти — лізингові компанії, небанківські фінансові установи, мікрокредитні організації, страхові компанії та інші учасники фінансового ринку. Основна діяльність компанії — послуги з консалтингу в питаннях фінансового моніторингу. Рівень якості наших послуг постійно зростає, адже ми спеціалізуємось вузько на цих питаннях і не розпилюємось на інші тематики.

Які саме послуги надає “Smart Advice”? У чому переваги та індивідуальність вашої компанії?

Найбільш популярні серед наших клієнтів послуги — це внутрішня комплаєнс-перевірка і абонентське обслуговування. Від інших нас відрізняє те, що послуги з фінансового моніторингу надають експерти з більш ніж 10-річним досвідом і бездоганною діловою репутацією.

Я правильно розумію, що ви також займаєтесь навчанням персоналу?

Так, ми маємо таку окрему послугу. Проте більше ми концентруємось на налаштуванні процесів фінансового моніторингу в організаціях, перевірці існуючих процесів та допомозі в виправленні помилок. 

Чим саме ви відрізняєтесь від конкурентів?

Саме в цій ніші конкурентів такого рівня, мабуть, немає, адже інші компанії надають послуги більш широкого спектра, в той час як наша компанія спеціалізується саме на питаннях фінансового моніторингу. Наші експерти — це практики, які щодня допомагають суб’єктам первинного фінмоніторингу йти в ногу з діючим законодавством. 

Розкажіть, які послуги найбільше мають попит?

В нас є декілька основних послуг. Розробка документів і процесів, направлених на виконання умов з ризико-орієнтовного підходу, що включає розробку ризик-профілю та налаштування процесів з відстеження ризиків в установі. Також попитом користується абонентське обслуговування, адже далеко не всі компанії готові відправитися в вільне плавання одразу після налаштування усіх процесів. Також ми готуємо суб’єктів первинного фінмоніторингу до проходження перевірок регулятором. Ми, звісно, не можемо передбачити, що саме робитиме регулятор, проте максимально готуємо все для його позитивних висновків.

Мені відомо, що в “Smart Advice” є також така нова послуга як модернізація систем фінансового моніторингу. Розкажіть про її переваги й важливість для ваших потенційних клієнтів.

Ця послуга направлена на визначення слабких місць і допомогу фінансовій установі в досягненні відповідності всім вимогам законодавства з питань фінансового моніторингу. До цієї послуги входить:

  • діагностика наявної системи;
  • розробка плану вдосконалення;
  • рекомендації з удосконалення;
  • розробка плану запровадження змін;
  • навчання персоналу.

Які наслідки малої уваги до навчання персоналу? Адже ми знаємо, що сьогодні багато хто нехтує цією проблематикою.

Зазвичай наслідки — це штрафні санкції до фінансової установи. Штрафні санкції починаються від 51 тисячі гривень і можуть сягати до 1% від річного обороту компанії або відкликання ліцензії. Другий важливий наслідок — це відтік клієнтів. Некваліфіковане обслуговування призводить до того, що клієнти змушені звертатися до інших фінансових установ. Часом до нас звертаються пересічні громадяни або представники бізнесу, що не можуть порозумітися з банками або іншими фінансовими установами стосовно фінансового моніторингу. 

Також мені відомо, що у вас є неймовірно серйозні клієнти. Якими співпрацями ви пишаєтесь?

Так, є такі клієнти, які дозволили нам поділитися інформацією про себе, це такі впізнавані компанії як “ССloan”, “Система” та перспективна страхова компанія “Spare”. Звісно, є й інші компанії, проте вони не дозволяють ділитися інсайдерською інформацією, а ми дуже серйозно ставимося до питань професійної конфіденційності. 

Розкажіть про плани на майбутнє? Чого чекати від “Smart Advice” найближчим часом?

В майбутньому очікується розширення наших послуг. Ми плануємо залучати представників банківського сектора в якості наших клієнтів. Також є нові проекти, що стосуються навчання, в тому числі й для банківського сектора. Детальніше про це можна прочитати на нашому сайті.

Друзі, нагадую, що в студії радіо “Країна ФМ” моя фантастична співрозмовниця, засновниця консалтингової компанії “Smart Advice” Плахотіна Наталія Сергіївна, що розповіла нам про процес підготовки до фінансового моніторингу.

Текстова версія інтерв’ю підготована спеціалістами контент-маркетингової платформи PRNEWS.IO, що працює як біржа піара та допомагає публікувати новини, статті й прес-релізи на сайти Харкова, Києва, Дніпра і будь-яких інших міст України (і всього світу).

 

Наші інтереси: 

Бізнес.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи