Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Диверсія від Bihus.Info: рослідування по Укроборонпрому виявилося фальшивкою

Категорія:

Спецтема:

Бігус або той, хто зробив злив через нього, сфабрикували дані. Типовий прийом 60 на 40, коли в купу реальних фактів, які, втім, здатні викликати скандал, підмішується невелика, але забійна частина відвертої брехні.

190325denysbigus.jpg

Денис Бігус
Денис Бігус

Про це у своєму блозі пише український блогер з ніком Джон Сміт.

Він зазначає, що розслідування по «Укроборонпрому» базується на вигаданому листуванні. Фрагменти, приписані «слідчими» очільнику «Укрооборонпрому» Павлу Букіну,  повністю відсутні в оригіналах, знятих з телефонів фігурантів. Про це заявив секретар Комітету з питань нацбезпеки і оборони Іван Винник.

За словами блогера, скандал виявився чистої підставою перед виборами. Бігус або той, хто зробив злив через нього, сфабрикували дані. Типовий прийом 60 на 40, коли в купу реальних фактів, які, втім, здатні викликати скандал, підмішується невелика, але забійна частина. А там розбирайтеся, що з показаного фейк, а що правда. Ми взяли гроші і пішли далі «розслідувати». А розберетеся коли-небудь, все одно в аудиторії залишиться враження, що «у будь-якому випадку там точно не було диму без вогню». 


Іван Вінник: Журналістське розслідування щодо «Укроборонпрому» базується на неіснуючих розмовах

Обвинувачення у журналістському розслідуванні про розкрадання в оборонній сфері  базуються на неіснуючих телефонних розмовах. Про це, під час засідання Комітету  з питань національної безпеки та оборони, заявив Секретар Комітету, Голова Тимчасової Слідчої Комісії ВРУ щодо розкрадань у Збройних силах України, народний депутат фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Іван Вінник.

Він повідомив, що на прохання членів ТСК, Генеральний прокурор запросив її членів для ознайомлення з результатами експертизи дослідження трьох мобільних телефонів, з яких була скачана інформація, і яка була використана в журналістському розслідуванні.

«Загальні висновки такі, що резонанс журналістському розслідуванню забезпечили слайди, які нібито відображали розмови, яких насправді не було», – сказав Іван Вінник.

Він також нагадав, що у нібито журналістському розслідуванні було близько ста сторінок слайдів з розмовами, в той час, як у Генпрокуратури є близько пятисот сторінок всіх розмов.

Іван Вінник зазначив, що члени комісії зосередили свої увагу на найбільш резонансних питаннях і мали можливість ознайомитись з будь-якими матеріалами Генпрокуратури.

“Цікавість в українського суспільства викликала участь керівника “Укроборонпрому” (Павла Букіна) та його обізнаність в діяльності ділків. Ми детально дослідили розмови Букіна з Жуковим, які оприлюднені у Бігуса, і порівняли їх з реальними розмовами. Вони геть не відповідають тому, як це викладено у Бігуса”, – наголосив Іван Вінник.

Він також зазначив, що телефонні розмови між Жуковим і Букіним дійсно були, але вони зводились до того, що Жуков напрошувався на зустріч до Генерального директора “Укроборонпрому”, але той йому відмовляв. “Останній запис з програми “Watsup” взагалі полягав в тому, що він (Жуков) висловлював претензії (Букіну), що його ігнорують”, – додав Іван Вінник.

У тих записах, оригінальність яких підтверджена експертизою, фрагменту по керівнику “Укроборонпрому”, в тому вигляді, який поданий суспільству – не було. “Дискусії між Букіним і Жуковим є, але зміст цих дискусій не відповідає тому, що було оприлюднено в розслідуванні”, – сказав на завершення Іван Вінник.

Наші інтереси: 

Брехня має бути покараною. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Негайно порушити кримінальну справу, розслідувати і покарати злочинців!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Негайно порушити кримінальну справу, розслідувати і покарати злочинців!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Іван Ведь.
0
Ще не підтримано

А судьї чиї ? Там кум і сват !

Гарно, дуже гарно.